News

O nouă lovitură pentru familia Elenei Udrea. Care e motivul pentru care Adrian Alexandrov este chemat în fața judecătorilor

Elena Udrea a plecat din România înainte cu câteva ore să primească vestea condamnării definitive în dosarul "Gala Bute". Și Adrian Alexandrov are probleme, fiind chemat în instanță în calitate de pârât.
08.04.2022 | 12:30
O noua lovitura pentru familia Elenei Udrea Care e motivul pentru care Adrian Alexandrov este chemat in fata judecatorilor
Adrian Alexandrov și Elena Udrea au împreună o fetiță care va împlini 4 ani în 2022
ADVERTISEMENT

Elena Udrea a fost condamnată, joi, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul “Gala Bute”, fiind găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu. În perioada în care a fost ministru al turismului și dezvoltării, Udrea a primit un milion de euro mită de la mai mulți oameni de afaceri pentru a le mijloci contracte cu statul. Nu doar Elena Udrea are probleme cu legea, ci și iubitul ei, Adrian Alexandrov, chemat recent în judecată.

Elena Udrea și-a petrecut noaptea în arestul Poliției de Frontieră

Udrea a plecat din țară joi dimineață, înainte ca instanța să dea verdictul. Ea a ieșit prin vama Giurgiu, într-o mașină în care s-ar fi aflat și un prieten de familie. ”Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente”, a transmis Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT

”Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții”, a precizat Poliția Capitalei.

Până la urmă, Elena Udrea, care a fost dată în urmărire generală, a fost prinsă la Kulata, conform unor surse oficiale, în timp ce se îndrepta spre Grecia. “În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei”, a anunțat Poliția Română.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea a fost dusă de bulgari în arestul Poliției de Frontieră Petrici, acolo unde și-a petrecut noaptea de joi spre vineri. Apoi, Udrea va fi adusă în fața magistraților bulgari, care vor judeca cererea de extrădare, procedură care poate dura destul de mult, după care va fi adusă în România pentru executatea sentinței pronunțate joi.

Elena Udrea spunea că nu va fugi din țară

În martie 2021, în timp ce procesul se afla în derulare, Elena Udrea mărturisea într-un interviu că nu va părăsi țara, în cazul unui verdict nefavorabil. ”În tot acest timp am ieşit din ţară m-am întors în ţară. niciodată nu mi-a trecut prin cap să rămân în afara țării”, spunea Udrea.

ADVERTISEMENT

”Dacă aş vrea să fug din ţară cu 3 dosare penale, în care probabil că dacă pleci din ţară sentinţa sigur este cu executare. Păi, eu am experienţa statului în puşcărie în afara ţării. Sunt un om raţional. N-aş pleca să înfund puşcăria pe afară, ca să mă aducă statul înapoi în condiţii de forţă”, a mai mărturisit Elena Udrea.

În urma sentinței de joi, când instanța supremă a respins contestația în anulare formulată de Elena Udrea, aceasta trebuie să plătească despăgubiri de peste 1,6 milioane de euro către Autoritatea Naţională petru turism şi să înapoieze 900.000 de euro unor martori din dosar, afaceriștii Corin Boian și Adrian Gărdean.

ADVERTISEMENT

Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, apare ca ”pârât” la Judecătoria Buftea

Alte pedepse definitive din dosar sunt pentru Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea (trei ani de închisoare cu executare), Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea (un an şi şase luni cu suspendare), Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere), Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii (trei ani de închisoare cu suspendare) și Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme (doi ani şi şase luni cu suspendare).

Condamnarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a venit la doar două zile după ce numele iubitului lui Udrea, Adrian Alexandrov, a apărut ca ”pârât”, conform FANATIK, într-un dosar înregistrat la Judecătoria Buftea. În calitate de “reclamant” este Distrigaz Sud Rețele SRL, o companie specializată în distribuția de gaze.

Dosarul de la Judecătoria Buftea are ca obiect, potrivit FANATIK, ”cererea de valoare redusă”, ceea ce înseamnă că Distrigaz vrea să recupereze suma datorată de Adrian Alexandrov. Cel mai probabil, compania alimentează cu gaz casa din Corbeanca aflată pe numele lui Adrian Alexandrov, unde s-ar fi adunat facturi restante. Judecătorii nu au stabilit încă primul termen al procesului.

ADVERTISEMENT