Life

O nouă lovitură pentru frații Tate. Apple a retras o aplicație creată de Andrew Tate. Ce le promitea afaceristul utilizatorilor

Frații Tate primesc o nouă lovitură. Apple a retras o aplicație creată de Andrew Tate. Ce puteau să facă utilizatorii cu ajutorul ei?
23.09.2023 | 09:58
O noua lovitura pentru fratii Tate Apple a retras o aplicatie creata de Andrew Tate Ce le promitea afaceristul utilizatorilor
O nouă lovitură pentru frații Tate. Apple a retras o aplicație creată de Andrew Tate. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Frații Tate primesc o nouă lovitură de această dată din partea celor de la Apple. Compania a decis să retragă o aplicație creată de Andrew Tate. Care este motivul pentru care s-a luat o astfel de decizie?

Aplicația creată de Andrew Tate, retrasă de Apple

Conform celor de la The Guardian, Apple a retras aplicația creată de Andrew Tate având în vedere acuzațiile conform cărora ar încuraja misoginismul. De asemenea, existau temeri ca nu cumva aceasta să fie o schemă piramidă ilegală.

ADVERTISEMENT

Este vorba depsre aplicația Real World Portal. Ce făceau frații Tate prin intermediul ei? După ce „Hustler’s University”, care îi ajuta pe utilizatori să câștige mii de lire sterline a fost închisă, aplicația ajuta videoclipurile lui Tate pe reţelele sociale, descrise ca fiind misogine, să devină virale.

Ce acuzații le-au fost aduse între timp fraților Tate? McCue Jury & Partners, firma care reprezintă patru femei britanice care l-au acuzat pe Tate de agresiune sexuală şi fizică, a revenit în forță.

ADVERTISEMENT

Ce ar fi vrut să facă cei doi frați prin intermediul aplicației

Sursa citată spunea că aplicația vizează în special bărbații tineri și că încurajează misoginismul. Mai exact, prin intermediul aplicației, cei doi frați distribuiau tehnici despre cum pot fi controlate femeile.

În același timp, sursa citată mai arată și că există dovezi conform cărora aplicația ar fi o schemă piramidă ilegală. În realitate, aceasta ar încuraja misoginismul. Iar cei de la Apple s-au conformat rapid.

ADVERTISEMENT

Astfel, aplicația creată de Andrew Tate a fost eliminată din Apple Store. Menționăm că anterior și Google Play a retras-o. Reprezentanții Apple au spus că decizia vine după primirea scrisorii din partea firmei de avocatură.

„Scriem întrucât clientele noastrei sunt extrem de îngrijorate de faptul că găzduiţi aplicaţia mobilă a lui Tate Real World Portal (RWP) pe Apple Store. Continuând să găzduiască RWP, Apple nu numai că este potenţial finanţagtor indirect al presupuselor activităţi infracîionale ale lui Tate, dar ajută la răspândirea învăţăturilor sale misogine”, a fost o parte din scrisoarea transmisă către companie.

ADVERTISEMENT

Andrew Tate neagă acuzațiile aduse

În același timp, în documentul respectiv, firma de avocatură mai arăta și că Apple are de câștigat. Mai exact, de pe urma găzduirii aplicației, compania încasa 30% ca redevenţe de la cei care o achiziționau.

De cealaltă parte, cei doi frați neagă toate acuzațiile aduse. Un purtător de cuvânt al lui Andrew Tate a declarat că aplicația nu funcționează ca o schemă piramidală și nici nu vizează exploatarea anumitor persoane.

De asemenea, sursa citată mai arată și că un număr semnificativ de femei au descărcat aplicația. Iar acest lucru poate confirma ”impactul pozitiv”, dar și ”valoarea educațională”, a aplicației.

”Respingem fără echivoc acuzaţiile potrivit cărora aplicaţia Real World Portal funcţionează ca o schemă piramidală sau perpetuează tehnici dăunătoare care vizează exploatarea oricăror persoane, în special femei.

Comunitatea de utilizatori, care include un număr semnificativ de femei, poate atesta impactul pozitiv şi valoarea educaţională pe care o oferă aplicaţia”, a transmis sursa citată, adăugând că acuzațiile aduse sunt unele ”nefondate” și ”lipsite de dovezi credibile”.

ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
A murit pe scenă! Marele ACTOR ROMÂN s-a stins în faţa tuturor
A murit pe scenă! Marele ACTOR ROMÂN s-a stins în faţa tuturor
Fulgy și Ioniță de la Clejani, tensiune maximă. Cum au fost surprinși
Fulgy și Ioniță de la Clejani, tensiune maximă. Cum au fost surprinși
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română