Frații Tate primesc o nouă lovitură de această dată din partea celor de la Apple. Compania a decis să retragă o aplicație creată de Andrew Tate. Care este motivul pentru care s-a luat o astfel de decizie?
Conform celor de la The Guardian, Apple a retras aplicația creată de Andrew Tate având în vedere acuzațiile conform cărora ar încuraja misoginismul. De asemenea, existau temeri ca nu cumva aceasta să fie o schemă piramidă ilegală.
Este vorba depsre aplicația Real World Portal. Ce făceau frații Tate prin intermediul ei? După ce „Hustler’s University”, care îi ajuta pe utilizatori să câștige mii de lire sterline a fost închisă, aplicația ajuta videoclipurile lui Tate pe reţelele sociale, descrise ca fiind misogine, să devină virale.
Ce acuzații le-au fost aduse între timp fraților Tate? McCue Jury & Partners, firma care reprezintă patru femei britanice care l-au acuzat pe Tate de agresiune sexuală şi fizică, a revenit în forță.
Sursa citată spunea că aplicația vizează în special bărbații tineri și că încurajează misoginismul. Mai exact, prin intermediul aplicației, cei doi frați distribuiau tehnici despre cum pot fi controlate femeile.
În același timp, sursa citată mai arată și că există dovezi conform cărora aplicația ar fi o schemă piramidă ilegală. În realitate, aceasta ar încuraja misoginismul. Iar cei de la Apple s-au conformat rapid.
Astfel, aplicația creată de Andrew Tate a fost eliminată din Apple Store. Menționăm că anterior și Google Play a retras-o. Reprezentanții Apple au spus că decizia vine după primirea scrisorii din partea firmei de avocatură.
„Scriem întrucât clientele noastrei sunt extrem de îngrijorate de faptul că găzduiţi aplicaţia mobilă a lui Tate Real World Portal (RWP) pe Apple Store. Continuând să găzduiască RWP, Apple nu numai că este potenţial finanţagtor indirect al presupuselor activităţi infracîionale ale lui Tate, dar ajută la răspândirea învăţăturilor sale misogine”, a fost o parte din scrisoarea transmisă către companie.
În același timp, în documentul respectiv, firma de avocatură mai arăta și că Apple are de câștigat. Mai exact, de pe urma găzduirii aplicației, compania încasa 30% ca redevenţe de la cei care o achiziționau.
De cealaltă parte, cei doi frați neagă toate acuzațiile aduse. Un purtător de cuvânt al lui Andrew Tate a declarat că aplicația nu funcționează ca o schemă piramidală și nici nu vizează exploatarea anumitor persoane.
De asemenea, sursa citată mai arată și că un număr semnificativ de femei au descărcat aplicația. Iar acest lucru poate confirma ”impactul pozitiv”, dar și ”valoarea educațională”, a aplicației.
”Respingem fără echivoc acuzaţiile potrivit cărora aplicaţia Real World Portal funcţionează ca o schemă piramidală sau perpetuează tehnici dăunătoare care vizează exploatarea oricăror persoane, în special femei.
Comunitatea de utilizatori, care include un număr semnificativ de femei, poate atesta impactul pozitiv şi valoarea educaţională pe care o oferă aplicaţia”, a transmis sursa citată, adăugând că acuzațiile aduse sunt unele ”nefondate” și ”lipsite de dovezi credibile”.