Life

O nouă lovitură pentru prinţul Harry şi Meghan Markle. Nu sunt invitaţi la recepţia oficială de la Buckingham. Care e motivul

Prințul Harry și Meghan Markle resimt încă o dată decizia de a renunța la atribuțiile regale. Ducii de Sussex nu sunt invitați la recepţia oficială de la Buckingham.
17.09.2022 | 16:38
O noua lovitura pentru printul Harry si Meghan Markle Nu sunt invitati la receptia oficiala de la Buckingham Care e motivul
Prințul Harry și Meghan Markle au primit o nouă lovitură din partea Casei Regale. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prințul Harry și soția lui, Meghan Markle, au de suferit de pe urma deciziei luată în anul 2020, aceea de a renunța la atribuțiile regale. În contextul morții Reginei, ducii de Sussex nu sunt invitați la recepția oficială organizată la Palatul Buckingham, care avea loc în ajunul înmormântării Majestății Sale.

Prințul Harry și Meghan Markle, o nouă lovitură din partea Casei Regale. De ce nu pot participa la recepția oficială de la Palatul Buckingham

Una caldă, una rece pentru ducii de Sussex. După ce prințului Harry i s-a oferit permisiunea să poarte uniforma militară pentru a-și onora așa cum se cuvine bunica, el si soția lui au primit și o veste mai puțin bună.

ADVERTISEMENT

După ce în 2020 au luat decizia de a renunța la atribuțiile regale și s-au mutat în America, ducii de Sussex au pierdut mai multe privilegii.

Astfel, ei nu vor fi invitați la recepția oficială de la Palatul Buckingham, care va avea loc cu o zi înainte de înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

La evenimentul organizat de Regele Charles al III-lea pe 18 septembrie, vor participa lideri mondiali, ambasadori și membri străini ai familiilor regale.

Chiar dacă la începutul săptămânii, presa internațională scria că prințul Harry și Meghan Markle au primit o invitație, ulterior, reprezentanții Palatului Buckingham au insistat ca Regele și Regina consoartă să o anuleze, deoarece recepția este numai pentru membrii familiei regale.

ADVERTISEMENT

Pe lista invitațiilor se numără președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, premierul canadian Justin Trudeau, președintele Franței, dar și alți șefi de stat.

În acest weekend, mai multe personalități ale lumii vor călători la Londra pentru a participa la înmormântarea suveranei care timp de 70 de ani a fost pe tronul Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

De altfel, la recepția de la care vor lipsi Meghan Markle și prințul Harry, invitații vor fi întâmpinați de Prințul și Prințesa de Wales, Prințesa Anne și de Contele și Contesa de Wessex, scrie The Telegraph. 

 

ADVERTISEMENT