News

O nouă lovitură pentru Traian Băsescu. El și familia, obligați să părăsească locuința de protocol

O nouă lovitură pentru Traian Băsescu, după ce s-a stabilit că a colaborat cu Securitatea. El și familia sunt acum obligați să plece din locuința de protocol.
28.03.2022 | 19:55
O noua lovitura pentru Traian Basescu El si familia obligati sa paraseasca locuinta de protocol
Traian Băsescu și familia, obligați să plece în 60 de zile din vila din Gogol. Sursa foto: Hepta, România TV, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu primește o nouă veste proastă. După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit definitiv că fostul președinte al României a colaborat cu Securitatea, acum Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.) îl obligă pe el și familia sa să părăsească vila de protocol, din Strada Gogol.

Traian Băsescu și familia, obligați de RA-APPS să plece din vila din Gogol

Traian Băsescu și familia lui au un termen de 60 de zile (2 luni-n.r) în care să-și facă bagajele și să plece din locuința de protocol.

ADVERTISEMENT

”În aceste condiții, atat titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare.

În cazul în care părțile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spațiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române, conform dispozițiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, a transmis RA-APPS, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în urma deciziei ÎCCJ, Traian Băsescu a pierdut mai multe facilități primite în baza calității de fost conducător al țării: pază SPP, șoferul personal, indemnizația, mașina și iată, vila din Gogol.

Traian Băsescu a fost externat din spitalul de la Bruxelles. Care este starea fostului șef al statului

La scurt timp după ce a primit sentința ÎCCJ, Traian Băsescu s-a confruntat cu probleme de sănătate, mai exact, probleme la inimă. În urmă cu 14 zile, fostul șef al statului ar mai fi întâmpinat același obstacol, prezentându-se la Spitalul Militar din Capitală.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse Antena 3, apropiații lui Traian Băsescu au transmis că acesta este acum mai bine și așteaptă o decizie a medicilor asupra sa. S-a discutat despre o intervenție pe cord.

ÎCCJ a pronunțat miercuri hotărârea definitivă că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității sub numele de ”Petrov”. Deși el a depus apoi apel, i-a fost respins de Curtea Supremă.

ADVERTISEMENT

CNSAS a precizat că Traian Băsescu își dădea în vileag colegi de facultate și de la serviciu, în schimbul unor ”activităţi potrivnice regimului totalitar comunist”.

ADVERTISEMENT