News

O nouă majorare de pensii pentru români va avea loc în 2023. Ce șanse de mărire mai sunt în acest an

Coaliția de guvernare pregătește o nouă majorare de pensii, dar și remanieri de miniștri. Ce declarații a făcut liderul PSD, Marcel Ciolacu, referitor la aceste planuri ale Executivului.
01.06.2022 | 16:14
O noua majorare de pensii pentru romani va avea loc in 2023 Ce sanse de marire mai sunt in acest an
Marcel Ciolacu spune că pensiile se vor majora în 2023 ”conform legii”. Sursa foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu anunță că pensiile se vor mări ”conform legii” și în 2023, mai exact, pe 1 ianuarie a viitorului an. Liderul PSD a vorbit, miercuri, 1 iunie, și despre ce șanse sunt ca pensiile să mai crească până la finalul lui 2022, dar și despre o posibilă remaniere a miniștrilor.

Marcel Ciolacu anunță creșteri de pensii de la 1 ianuarie 2023

”Nu Ciolacu creşte pensiile, nu este o pomană pentru acei oameni, este o lege pe care o respectăm, exact cum am respectat şi Legea 153 (Legea salarizării unitare 153/2017, actul normativ în baza căruia a fost introdusă o majorare a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice – n.r.)”, a spus Marcel Ciolacu, jurnaliștilor, miercuri, în Parlament.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă urmează o altă majorare de pensii în următoarele luni, președintele PSD a răspuns că nu a discutat cu colegii de guvernare, până în prezent, despre acest subiect.

”Nu am avut această discuţie în coaliţie”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Coaliția de guvernare pregătește remaniere de miniștri?

Tot de 1 iunie, Marcel Ciolacu a făcut referire și la o eventuală remaniere a miniștrilor din Cabinetul Ciucă. Concret, vor fi excluși din funcții aceia care nu vor reuși să gestioneze cheltuielile instituției pe care o conduc, în așa fel încât să înregistreze o economie de 10%.

ADVERTISEMENT

 ”Cine va ști să managerieze ministerul pentru a face față creșterii cheltuielilor și să respecte economiile de 10%, bine.

Cine nu reușește să facă acest lucru, atunci va pleca acasă. Nu trebuie să sufere oamenii pentru nepriceperea conducătorilor.

ADVERTISEMENT

Vom reduce fondurile de la deplasările externe ale colegilor, de la 7 membri în delegație am ajuns la 2”, a mai declarat liderul social-democraților.

Despre remanierea miniștrilor a început să se discute, de altfel, încă de la finalul lunii martie, când toți au fost chemați la o ședință de către Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu era atunci lider al PNL și după ce a avut un dialog cu fiecare ministru și-a exprimat dorința unei remanieri guvernamentale.

ADVERTISEMENT