News

O nouă moarte la Săpoca! Un bărbat a fost găsit spânzurat în curtea spitalului

Autor: Bogdan Solomon | 21.08.2019 | 09:10
O nouă moarte la Săpoca! Un bărbat a fost găsit spânzurat în curtea spitalului
Cazul de la Săpoca nu este singura situație gravă cu care s-a confruntat spitalul de-a lungul timpului. Sursa foto: Getty

Crimele petrecute recent la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, unde un pacient a ucis cu sânge rece cinci persoane internate, în vreme ce alte opt se află în stare gravă pe fondul rănilor provocate, nu este singurul eveniment de acest gen cu care s-a confruntat unitatea medicală din județul Buzău. Anul trecut, un bărbat a fost găsit spânzurat chiar în curtea spitalului în care se internase de bună voie, pentru a se trata de „tulburarea anxioasă” care îl măcina de vreme bună.

S-a internat de bunăvoie la Săpoca și a fost găsit spânzurat în curtea spitalului

Ștefan Baciu avea 46 de ani când s-a internat la Spitalul Săpoca, sperând că astfel va scăpa în sfârșit de afecțiunea psihică de care suferea. Se întâmpla în primăvara anului trecut, iar decizia luată atunci de Fănel-așa cum îl alintau prietenii și familia- avea să-i aducă sfârșitul. De profesie mecanic auto, bărbatul a început să acuze probleme de sănătate încă din 2013, situația devenind din ce în ce mai gravă, în momentul în care și-a pierdut una dintre surori.

Stresul, grijile și stările de epuizare generală îi dădeau tot mai mari bătâi de cap, aducându-l pe Ștefan în pragul depresiei. Acesta a fost momentul în care bărbatul a decis că trebuie să meargă la medic. S-a internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca marți, 24 aprilie 2018, după cum dezvăluie familia. „A condus singur mașina până la spital, o mână o avea pe volan și cu cealaltă mă ținea de mână. S-a dus cu toată inima la spital, știa că se va face bine”, relatează soția, Violeta.

Violeta refuză să creadă că soțul său nu mai este și dă vina pe reprentanții spitalului. Sursa foto: libertatea.ro
Violeta refuză să creadă că soțul său nu mai este și dă vina pe reprentanții spitalului. Sursa foto: libertatea.ro

Familia, acuzații dure la adresa spitalului

Sâmbătă dimineață, Ștefan era de negăsit, soția fiind cea care a alertat personalul spitalului, văzând că bărbatul nu răspundea la apelurile telefonice efectuate în mod repetat: „Am sunat la poartă, paznicul s-a dus să întrebe asistentele și mi-au zis că nu știau nimic de el. Nu era în salon”. Câteva minute mai târziu, medicii au anunțat-o că partenerul său de viață a fost găsit mort, în curtea spitalului, spânzurat cu cordonul unui halat.

Vizibil afectată de pierderea suferită, chiar dacă a trecut mai bine de un an, femeia îi arată cu degetul pe reprezentanții spitalului, considerați principalii vinovați pentru pierderea soțului său. Cu doar o zi înaintea tragediei, Ștefan îi povestise Violetei că medicii îi schimbaseră tratamentul, însă nici în momentul de față nu se știe de ce. Dosarul penal pentru moarte suspectă deschis la scurt timp după incident a fost clasat, pe motiv că „fapta nu există”, în condițiile în care Fănel a ales să se sinucidă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!