Sport

O nouă mutare de senzație în handbalul feminin românesc. Rapid a oficializat transferul unei vicecampioane mondiale!

Rapid a făcut public anunțul transferului unei vicecampioane mondiale și europene înaintea derby-ului din „Liga Florilor” cu CSM București.
25.01.2023 | 13:22
Lara Gonzalez este noua jucătoare a celor de la Rapid. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Echipele românești continuă să mute pe piața transferurilor. După campania impresionantă a CSM-ului, a venit rândul celor de la Rapid să își contureze lotul pentru sezonul viitor. Înaintea derby-ului care va avea loc luni, 30 ianuarie, de la ora 17:30, giuleștencele au anunțat al doilea transfer pentru stagiunea următoare.

Rapid a oficializat transferul unei vicecampioane mondiale! Lara Gonzalez vine la București

Rapid a anunțat la începutul lunii transferul Laurei Kanor, sora geamănă a interului stânga din Giulești, Orlane Kanor. În cursul zilei de astăzi, campioana României a dezvăluit numele celei de-a doua jucătoare care va sosi din vară.

ADVERTISEMENT

Lara Gonzalez Ortega (31) de ani se va alătura Rapidului din sezonul următor, când își va încheia contractul cu Paris 92, echipă de la care CSM București a transferat-o pe Laura Flippes. Interul stânga este vicecampioană europeană și vicecampioană mondială în 2014, respectiv 2019.

Noua elevă a lui Carlos Viver la Rapid are 129 de selecții în naționala Spaniei pentru care a marcat 130 de goluri. De-a lungul carierei, Lara Gonzalez a mai evoluat pentru Metz, Siofok, Esbjerg, ESBF Besancon și Paris 92.

ADVERTISEMENT

Lara Gonzalez, al doilea transfer al Rapidului pentru sezonul care începe din vară

Rapid merge bine atât în campionat, cât și în Liga Campionilor, acolo unde se află la prima apariție. Formația antrenată de Carlos Viver luptă pentru un loc care duce direct în sferturile de finală ale competiției.

Totuși, echipa bucureșteană nu mai poate părăsi competiția cel puțin până în optimi, acolo unde are deja asigurată calificarea. În „Liga Florilor”, campioana României din sezonul trecut se află pe locul doi, la șase puncte în spatele liderului CSM București.

ADVERTISEMENT

Cele două rivale din Capitală se înfruntă, luni, 30 ianuarie, de la ora 17:30. În meciul tur, echipele lui Carlos Viver, respectiv Adi Vasile au remizat, scor 31-31. Înaintea derby-ului cu echipa Cristinei Neagu, Rapid a învins în Sala Polivalentă, scor 28-22 Kastamonu.

De cealaltă parte, CSM București a învins pe terenul lui Bietigheim în meciul în care Cristina Neagu a ajuns la cota 1.000 de goluri în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Estavana Polman, unul dintre transferurile de marcă ale Rapidului în actualul sezon

Rapid a oficializat la finalul lunii noiembrie 2022 transferul Estavanei Polman, MVP-ul Campionatului Mondial din 2019. Handbalista olandeză, campioană mondială în 2019, este una dintre cele mai titrate jucătoare din lotul lui Carlos Viver.

În ultima partidă, handbalista care evoluează pe postul de coordonator a fost cea mai bună marcatoare pentru Rapid, cu șase reușite. În meciurile de pe teren propriu ale echipei din Giulești, în tribună își face des apariția Rafael Van der Vaart, fostul fotbalist și logodnicul Estavanei Polman, alături de care are o fiică, Jesslynn.

ADVERTISEMENT