News

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Africa de Sud. Ce spun cercetătorii

Oamenii de știință au descoperit o nouă mutație a coronavirusului în Africa de Sud.
30.08.2021 | 21:21
O noua mutatie a coronavirusului descoperita in Africa de Sud Ce spun cercetatorii
ADVERTISEMENT

Un studiu efectuat în Israel a arătat că tulpina beta, descoperită inițial în Africa de Sud, ar anula până la un punct protecția oferită de către vaccinuri, motiv care poate să îngrijoreze în momentul în care o nouă tulpină este descoperită în acea regiune.

Studiile inițiale despre tulpina B.1.351 a arătat că este mai periculoasă pentru persoanele tinere sănătoase, având un impact mai puternic asupra acestora.

ADVERTISEMENT

O nouă mutație a COVID-19 a fost descoperită în Africa de Sud. Ce spun specialiștii

Oamenii de știință din Africa de Sud au detectat o nouă variantă a coronavirusului cu mai multe mutații, iar în acest moment se analizează dacă aceasta este mai contagioasă și dacă este capabilă sau nu de a depăși protecția oferită de către vaccinuri sau infectarea anterioară, notează Reuters.

Varianta, cunoscută drept C.1.2 a fost descoperită prima dată în luna mai a acestui an și momentan s-a răspândit în mai multe regiuni din Africa, Europa, Asia și Oceania, conform unui studiu care încă nu a fost revizuită de comunitatea științifică.

ADVERTISEMENT

Momentan, oamenii de știință afirmă că varianta prezintă mai multe mutații asociate în alte variante cu o creștere a transmisibilității și o capacitate de a neutraliza anticorpii. Teste de laborator sunt în lucru pentru a observa în ce măsură anticorpii neutralizează această variantă.

Africa de Sud a fost țara în care s-a identificat pentru prima dată varianta Beta, una dintre cele patru pe care Organizația Mondială a Sănătății a catalogat-o drept “îngrijorătoare”.

ADVERTISEMENT

Un infecționist din Africa de Sud și unul dintre autorii cercetării despre varianta C.1.2 a vorbit despre emergența acestei noi tulpini și despre când se va termina această pandemie.

“Această pandemie este departe de a fi încheiată și acest virus explorează noi modalități prin care să devină mai bun la a ne infecta”, a declarat cercetătorul, citat de Reuters.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta a mai adăugat că populația nu ar trebui să fie extrem de alarmată în acest moment pentru că mai multe variante cu o multitudine de mutații vor mai evolua în continuare.

În luna iulie, varianta C.1.2 a reprezentat 3% dintre infectările din Africa de Sud, în creștere față de 1% cu o lună în urmă, în timp ce tulpina Delta a fost găsită în 89% dintre infecții, față de 67% în iunie.

ADVERTISEMENT