News

O nouă mutație a Covid-19, descoperită în Germania. Este diferită de cele din Africa de Sud și Anglia

19.01.2021 | 13:20
O nouă mutație a Covid-19, descoperită în Germania. Este diferită de cele din Africa de Sud și Anglia
Coronavirus în România azi, 21 ianuarie 2021. Care sunt noile cifre anunțate de autorități?Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă mutație a Covid-19 a fost descoperită în Germania. Tulpina a infectat 35 de pacienți ai unui spital din Bavaria și este diferită de cele descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud.

În momentul de față nu se știe cu exactitate cât de contagioasă sau letală este noua formă a coronavirusului. Medicii au precizat că noutatea acestei mutații nu o face mai periculoasă decât cele existente.

ADVERTISEMENT

Specialiștii examinează amănunțit modificările apărute. Problele prelevate au fost trimise spre cercetare la Spitalul Charite din Berlin.

O nouă mutație a Covid-19, descoperită în Germania. Este diferită de cele din Africa de Sud și Anglia

„Simplul fapt că este o variantă nouă nu înseamnă că este mai infecțioasă”, a explicat directorul general al clinicii Garmisch-Partenkirchen, Frank Niederbühl. Sigura noutate este modificarea virusului, nefiind suficiente analize pentru a determina cât de periculoasă e.

ADVERTISEMENT

Directorul adjunct medical, Clemens Stockklausner, a explicat și el că „trebuie să așteptăm secvențierea completă. Nu putem spune în acest moment dacă această (mutație) are vreo relevanță clinică”.

Autoritățile din Germania mențin în vigoare restricții severe, chiar dacă numărul de noi cazuri a scăzut semnificativ. Și numărul pacienților din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă a scăzut cu aproximativ 10-15%.

Cancelarul german Angela Merkel urmează să se întâlnească în cursul zilei de astăzi cu cei 16 premieri de stat germani pentru a discuta impunerea unor eventuale măsuri restrictive. De ieri, a fost impusă purtarea unor măști cu grad de protecție ridicat în spațiile publice închise și în locurile aglomerate, scrie Realitatea.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, potrivit datelor transmise de Worldometers, Germania se află pe locul 10 în lume în topul tărilor care au înregistrat cele mai multe cazuri de infectări. Peste două milioane de cetățeni au contactat virusul, iar aproximativ 48.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza acestuia.

Cele două mutații, descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud, sunt mult mai infecțioase decât varianta originală. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că tulpinile sunt deja prezente în zeci de țări. Tulpina apărută în Anglia a fost identificată în 58 de state din patru continente, iar cea din țara sud-africană este prezentă în 22 de țări. În plus, experții mai analizează o mutație apărută în Brazilia,

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri