News

O nouă răsturnare în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Procurorii redeschid ancheta cu privire la infracţiunea de omor

Omorul este pista pe care merg din nou anchetatorii în cazul decesului mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ancheta s-a redeschis, soţul e suspectul principal.
11.05.2024 | 15:24
O noua rasturnare in cazul mortii mezzosopranei Maria Macsim Nicoara Procurorii redeschid ancheta cu privire la infractiunea de omor
Codrin Nicoară e principalul suspect în cazul morţii soţiei sale Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară continuă să rămână un mister, deşi au trecut patru ani de la întâmplarea care a dus în cele din urmă la decesul artistei.

Unele răni nu pot fi justificate de o cădere accidentală

Pianistul Codrin Nicoară, soţul mezzosopranei, a fost încă de la început principalul suspect în cazul acestei de morţi, dar cum procurorii nu au reuşit să-şi dea seama dacă a fost crimă s-au accident, aceştia au clasat în cele din urmă suspiciunea de omor.

ADVERTISEMENT

Codrin Nicoară a fost trimis în judecată doar pentru infracţiunea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, însă acest caz complicat a luat acum o nouă întorsătură.

Procurorii au reanalizat circumstanţele morţii Mariei Macsim Nicoară şi au decis redeschiderea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de omor, după cum scrie libertatea.ro. Principalul suspect rămâne Codrin Nicoară, care va fi audiat probabil săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Maria Macsim Nicoară a murit pe 23 decembrie 2020, la şapte luni după ce a fost dusă în comă la spital, soţul ei susţinând că aceasta a căzut pe scări. Când au văzut starea femeii, medicii de la UPU au sesizat Parchetul, crezând că aceasta a fost bătută.

Procurorii nu au reuşit însă să adune destule probe care să ateste faptul că Maria Macsim Nicoară ar fi fost victima violenţei, însă în timpul procesului chiar şi judecătorii s-au mirat că nu au fost analizate anumite pete de pe perete şi scări şi diverse obiecte de îmbrăcăminte, pentru a de vedea dacă este vorba de vomă, sânge sau alte substanţe.

ADVERTISEMENT

În plus, unele răni nu pot fi justificate de o cădere accidentală pe scări, astfel că judecătorii au dispus redeschiderea cazului. „S-a concluzionat că rana de la nivelul umărului drept posterior, nemenţionată în niciun document medico-legal, nu poate fi explicată prin mecanism de cădere”, se arată în motivarea de redeschidere.

ADVERTISEMENT

De altfel, familia nu s-a împăcat niciodată cu ideea unei morţi accidentale şi chiar a angajat un expert din străinătate care să rezolve cazul. „Există o marcă traumatică la ceafă (la odontoidă) care are corespondent în fracturarea unei vertebre cervicale corespunzătoare mărcii echimozei, sigur asociată cu leziune medulară, care nu putea fi produsă prin cădere, ci este exclusiv rezultatul unei lovituri active.

Este vorba despre un politraumatism (agresiune, bătaie) în care una dintre lovituri este aplicată la ceafă”, concluziona expertul, însă dovezile sale nu au fost la vremea respectivă de natură să-i convingă pe procurorii să schimbe încadrarea juridică.