Sporturi

O nouă regulă implementată la Roland Garros 2019! Organizatorii reduc numărul pauzelor de toaletă permise

23.03.2019 | 14:00
O noua regula implementata la Roland Garros 2019 Organizatorii reduc numarul pauzelor de toaleta permise

Francezii de la Roland Garros reduc numărul pauzelor de toaletă permise! Al doilea turneu de Grand Slam al sezonului, Roland Garros, se apropie cu paşi repezi, iar organizatorii şi-au activat deja vigilenţa, chiar dacă mai sunt două luni până la startul turneului major francez, acolo unde Simona Halep şi Rafael Nadal sunt campionii en-titre. French Open 2019 se desfăşoară în perioada 20 mai – 9 iunie.

Jucătoarele nu vor mai avea dreptul la mai multe pauze de toaletă în timpul meciurilor

După ce premiile de la Roland Garros au crescut considerabil anul acesta, francezii au inaugurat şi noua arenă, a treia cea mai mare din complexul sportiv, terenul Simonne Mathieu. După aceste două evenimente anunţate, francezii au trecut şi la implementat noi reguli, printre care şi una pe care fanii tenisului de pretutindeni o cer de ceva vreme. Este vorba despre pauzele de toaletă, la care jucătoarele mai apelează uneori şi din alte motive decât cele fireşti.

Organizatorii celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului au decis ca fiecare jucătoare aflată în concurs la Roland Garros să aibă dreptul la doar o pauză de toaletă, nu la mai multe, aşa cum prevede regulamentul standart al WTA. În ultimele luni, mai multe evenimente neplăcute legate de aceste pauze de toaletă au avut loc, fapt pentru care francezii vor să evite să mai apară.

Noi reguli implementate la Roland Garros 2019

Reuşesc francezii să pună capăt tertipurilor la care apelează uneori jucătoarele?

Unele jucătoare de tenis apelează uneori la aceste pauze atunci când se află în dificultate tocmai pentru a le scoate pe adversarele lor din ritm şi pentru a reconfigura planul de bătaie. Pauzele de toaletă sunt fireşti şi nu pot fi refuzate, însă francezii de la Roland Garros au decis că nu există necesitatea mai multor astfel de pauze pe durata unui singur meci, drept pentru care au redus numărul acestora la 1.