News

O nouă sancțiune introdusă în Codul Rutier. Ce riscă șoferii care fac această greșeală

Ordonanța Guvernului 1/2022 a adus multe schimbări în Codul Rutier. O nouă sancțiune le va da bătăi de cap șoferilor. Mulți dintre ei fac această greșeală.
06.02.2022 | 16:12
O noua sanctiune introdusa in Codul Rutier Ce risca soferii care fac aceasta greseala
ADVERTISEMENT

În Codul rutier a fost introdusă o nouă sancțiune care poate atrage amenzi foarte mari pentru șoferi. Noua reglementare se va aplica începând cu data de 27 februarie 2022.

”Nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea în timpul mersului”, se arată în Ordonanța Guvernului 1/2022, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Așadar, șoferii care nu mențin curățenia la un nivel optim sunt pasibili amenzi, iar suma este destul de mare deoarece fapta va fi încadrată în clasa a III-a de sancțiuni. Totuși, o problemă evidentă a noii reglementări este faptul că nu a fost definit precis termenul de ”geam murdar”.

Modificări în Codul Rutier. Ce amenzi vor primi șoferii care nu mențin curate parbrizul, luneta și geamurile laterale

După cum spuneam, această nouă reglementare din Codul Rutier aduce amenzi încadrate în clasa a III-a de sancțiuni.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care vor fi surprinși de polițiști că nu mențin curate parbrizul, luneta și geamurile laterale vor fi primi între șase și opt puncte de amendă, adică sume cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

Amenzi de până la 1.160 de lei pentru șoferii are nu mențin curate parbrizul, luneta și geamurile laterale

Nu este singura modificare din Codul Rutier. Prin OG 1/2022 au fost introduse sancțiuni și pentru șoferii agresivi în trafic.

ADVERTISEMENT

Aceștia riscă amenzi cuprinse între 580 de lei de 725 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Pilotul Titi Aur, expert în conducere defensivă, a transmis că anumite măsuri ar fi trebuit să fie mai dure pentru anumite fapte, pentru că aceste măsuri, prin această modificare, se raportează în primul rând la categoria de șoferi teribiliști.”

ADVERTISEMENT

Modificări în Codul Rutier. Amenzi mari pentru cei care folosesc nejustificat banda de urgență pe autostradă

Noile modificări din Codul Rutier vin cu pedepse mai mari pentru încălcarea regulilor pe autostradă.

Se va reține permisul de conducere pentru 90 zile sau chiar 120 de zile dacă șoferul întoarce sau merge înapoi pe autostradă

În plus, circulația nejustificată pe banda de urgență se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.305 de lei și 2.900 lei.

ADVERTISEMENT