O nouă schimbare anunţată de Facebook. Toţi utilizatorii vor fi afectaţi

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
06/08/2016, 00:04
O nouă schimbare anunţată de Facebook. Toţi utilizatorii vor fi afectaţi

Reţeaua de socializare americană Facebook a anunţat joi că va schimba în câteva săptămâni algoritmul care reglementează ordinea de afişare a articolelor în fluxul News Feed al utilizatorilor săi pentru a reduce numărul titlurilor de tip “clickbait”, informează Reuters şi France Presse.

Schimbarea vizează în special titlurile care ascund în mod intenţionat informaţiile necesare pentru a înţelege ceea ce conţine un articol sau exagerează pentru a induce în eroare cititorii şi a-i încuraja să deschidă un link către un articol publicat pe altă pagină.

”Oamenii ne-au spus că vor să vadă mai puţine publicaţii cu titluri destinate să atragă click-uri”, explică Facebook într-un mesaj pe blogul său oficial. Compania primeşte mii de plângeri pe zi în legătură cu acest gen de titluri, a declarat Adam Mosseri, vicepreşedinte de management de produs pentru News Feed.

Într-un efort de a elimina clickbait-ul de pe site-ul său, Facebook a creat un sistem care identifică şi clasifică astfel de titluri. Compania poate determina apoi ce pagini sau domenii web postează mari cantităţi de titluri clickbait şi le afişează mai jos în News Feed. Cu această actualizare, oamenii vor vedea mai puţine asemenea articole şi mai multe informaţii pe care le doresc mai sus în fluxul lor de noutăţi.

Schimbările de algoritm ale reţelei, care revendica 1,71 miliarde de utilizatori la sfârşitul lunii iunie, sunt foarte urmărite de către editorii de site-uri, deoarece acestea pot avea o mare influenţă asupra traficului către paginile lor şi, în consecinţă, asupra veniturilor lor din publicitate.

sursa: antena3.ro

Ştirea MOMENTULUI

Mihai Stoica îl atenționează pe Bălașa! “Nu îmi convine că i-a dat replica lui Andrei Ivan”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×