Sport

O nouă schimbare de antrenor în Liga 1! Flavius Stoican a semnat contractul

Flavius Stoican antrenează din nou în SuperLigă, după cinci luni și jumătate de la ultima experiență. Tehnicianul de 45 de ani a semnat contractul și va conduce primul antrenament în această seară.
24.08.2022 | 16:37
O noua schimbare de antrenor in Liga 1 Flavius Stoican a semnat contractul
Flavius Stoican revine în SuperLigă după mai puțin de jumătate de an. A semnat contractul. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate derby-ul Argeșului CS Mioveni – FC Argeș a fost ultimul pentru Alexandru Pelici pe banca echipei galben-verzi. Noul tehnician este Flavius Stoican.

Flavius Stoican revine în SuperLigă după mai puțin de jumătate de an

În vârstă de 45 de ani Flavius Stoican, noul antrenor al echipei CS Mioveni, revine pe banca unei formații din primul eșalon.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii martie acesta rezilia acordul cu Dinamo, fiind înlocuit cu Dusan Uhrin, iformație dezvpluită în exclusivitate la momentul respectiv de FANATIK.

Gruparea din Mioveni a oficializat numirea lui Flavius Stoican, care este la al doilea mandat pe banca galben-verzilor. Fostul dinamovist a mai antrenat echipa în sezonul 2012/2013, în eșalonul secund.

ADVERTISEMENT

”Conducerea clubului nostru a ajuns astăzi la un acord cu Flavius Stoican pentru preluarea postului de antrenor principal al echipei de fotbal. Tehnicianul care are aproape 46 de ani, a semnat cu CS Mioveni pentru un an de zile. Obiectivul este clar: menținerea în Liga 1!

Flavius Stoican va lucra pe banca tehnică cu Bobi Vedeș – secund, Emilian Dolha – antrenor cu portarii și Vlad Țăran – preparator fizic.

ADVERTISEMENT

Flavius Stoican va conduce astăzi primul său antrenament la echipă. Debutul pe bancă va fi sâmbătă, în deplasarea de la Petrolul Ploiești”, se arată în comunicatul oficial, postat pe site-ul clubului din Mioveni.

Ultima experiență a lui Flavius Stoican în SuperLigă a fost un dezastru

În scurta lui carieră de antrenor Flavius Stoican a antrenat nu mai puțin de 12 echipe, ultima fiind Dinamo din toamna anului trecut până înainte de startul fazei play-out a Campionatului.

ADVERTISEMENT

Opt partide a adunat Stoican în ultimul mandat în Ștefan cel Mare (al 5-lea. Anterior a mai avut câte două experiențe la prima echipă și la cea secundă a ”câinilor”). O victorie, două remize și cinci înfrângeri, a fost bilanțul lui la ultima experiență de antrenor principal.

Flavius Stoican s-a ”consacrat” ca fiind unul dintre antrenorii cu cele mai scurte mandate. La FC U Craiova, spre exemplu, a rezistat pe bancă doar o lună de zile, între octombrie și noiembrie 2021. Nu a câștigat nici un trofeu, dar are în CV o calificare cu Poli Iași în play-off-ul SuperLigii, în sezonul 2017/2018.

ADVERTISEMENT