News

O nouă ședință de urgență la Cotroceni. Iohannis, discuții cu Ludovic Orban, Marcel Vela, Nelu Tătaru și Raed Arafat

22.04.2020 | 09:30
O noua sedinta de urgenta la Cotroceni Iohannis discutii cu Ludovic Orban Marcel Vela Nelu Tataru si Raed Arafat
Președintele României, Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință de urgență la Palatul Cotroceni pentru ziua de miercuri, 22 aprilie
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință de urgență la Palatul Cotroceni pentru ziua de miercuri, 22 aprilie.

O nouă ședință de urgență la Cotroceni

Klaus Iohannis i-a chemat la ședința de la ora 12:00, de la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și pe şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului Administrației Prezidențiale, în cadrul ședinței de urgență se vor analiza măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. La finalul întâlnirii, Klaus Iohannis va susține o declarație de presă.

În cadrul ședinței care va avea loc miercuri se va face o evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, dar se va discuta și despre o posibilă nouă ordonanță militară și noi restricții.

ADVERTISEMENT

Iohannis a anunțat un plan de relaxare a măsurilor

Aceasta este a doua întâlnire la nivel înalt, după ce marți la întâlnirea cu președintele au fost chemați premierul, miniștrii de la Interne, Finanțe, Apărare, Economie, Sănătate, Muncă, Transporturi, dar și șeful Departamentului de Situații de Urgență, Raed Arafat.

La finalul întâlnirii de marți, președintele Klaus Iohannis a asigurat persoanele în vârstă că este exclusă izolarea acestora în centre speciale, spunând că o asemenea măsură ar fi aberantă și totalitară.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus pe teritoriul României înregistrează creșteri alarmante pe zi ce trece, președinte a anunțat că autoritățile lucrează deja la un plan de relaxare a măsurilor ce urmează să fie în aplicare gradual.

Ultimul bilanț anunțat marți de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 9.242, iar cel al deceselor este de 498.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a anunțat, într-un interviu acordat FANATIK, că  restricțiile vor fi scăzute după ridicarea stării de urgență, dar măsurile de precauție vor trebui aplicate în continuare, până la apariția unui vaccin.

ADVERTISEMENT