News

O nouă stație de metrou în București. Trafic restricționat trei luni, haos total

O nouă stație de metrou în București. Metrorex anunță că circulația rutieră va fi restricționată timp de trei luni. Ce zone sunt vizate
28.06.2024 | 14:44
O noua statie de metrou in Bucuresti Trafic restrictionat trei luni haos total
O nouă stație de metrou în București. Foto Facebook Metrorex
ADVERTISEMENT

O nouă stație de metrou va fi construită în municipiul București. Metrorex a anunțat că circulația rutieră va avea de suferit timp de trei luni, odată cu lucrările de consolidare a galeriilor subterane. Șoferii se așteaptă să fie haos în trafic în această zonă.

O nouă stație de metrou. Când vor avea loc lucrările de consolidare a galeriilor subterane

Este vorba despre viitoarea staţie de metrou Piaţa Montreal de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6. Prin urmare, traficul va fi restricționat în zona Piaţa Montreal – Piaţa Presei Libere, vreme de trei luni.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în perioada 6 iulie – 7 septembrie va fi implementată măsura restricționării traficului. Metrorex a transmis că dacă vor interveni modificări în acest timp, acestea vor fi anunțate bucureștenilor în timp util.

„Pentru activităţi de execuţie în cadrul contractului “Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare şi execuţie structură de rezistenţă staţii, galerii şi tuneluri. Lotul 1.1 – 1 Mai -Tokyo”, Metrorex anunţă restricţii de trafic rutier, programate să intre în vigoare la data de 06.07.2024 până la 07.09.2024. (..)

ADVERTISEMENT

Restricţia de circulaţie se va institui în zona Piaţa Montreal – Piaţa Presei Libere şi constă în ocuparea celor trei benzi de circulaţie existente pe Bd. Mărăşti, pe relaţia Piaţa Montreal – Piaţa Presei Libere”, se arată într-un comunicat de presă al Metrorex.

Magistrala 6 va face legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

Potrivit autorităților, măsura referitoare la devierea traficului este aplicată conform legislației în vigoare. În acest sens vor fi instalate panouri informative privind restricția circulației în zona respectivă.

ADVERTISEMENT

Vorbim de intersecțiile Bd. Ion Mihalache – Str. Aviator Popişteanu, Str. Aviator Popişteanu – Bd. Expoziţiei, Str. Parcului – Bd. Expoziţiei – Str. Aviator Traian Vasile, Bd. Mărăşti – Str. Alexandru Constantinescu şi Bd. Mărăşti – Bd. Mareşal Alexandru Averescu.

Pietonii trebuie să știe că traversarea străzilor se va face pe la trecerile destinate acestora, în captele tronsonului de drum restricționat. Amintim că Magistrala 6 va face legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT

Astfel, călătorii nu vor fi nevoiți să schimbe trenul la stația de metrou 1 Mai. Magistrala va avea 14,2 km, cu 12 stații de metrou: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”