News

O nouă stațiune turistică apare în România. Locul e unul strategic și 80 de milioane de euro vor fi investite aici

Guvernul României a aprobat un ”proiect strategic” în valoare de 80 de milioane de euro, în speranța că turiștii români și străini vor vizita și mai mult țara noastră.
30.05.2024 | 20:45
O noua statiune turistica apare in Romania Locul e unul strategic si 80 de milioane de euro vor fi investite aici
O nouă stațiune turistică apare în România. Locul e unul strategic și 80 de milioane de euro vor fi investite aici. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Zona ”aleasă” este cea din Moreni-Padina-Peștera, acolo unde în plină campanie electorală oamenilor le este promis că se va ridica din nimic o stațiune montană cum nu a mai văzut Europa. Cel puțin asta anunță actualul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și candidat la un nou mandat, Corneliu Ștefan.

O nouă stațiune turistică apare în România, la o investiție de 80 de milioane de euro

”Avem în zona de nord a județului o stațiune de interes național, Moreni-Padina-Peștera. Este cea mai nouă stațiune de interes național din România, declarată prin Hotărâre de Guvern. Anul acesta vom declara un proiect strategic al României, vom construi o stațiune modernă cu o valoare totală de aproape 80 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

E o investiție a Consiliului Județean din bani europeni. Va fi un proiect finanțat direct la Comisia Europeană și va fi declarat proiect strategic“, a declarat în plină campanie electorală Corneliu Ștefan, președintele actual al CJ Dâmbovița. Potrivit declarațiilor făcute DC News, proiectul ”ar putea fi finalizat” peste doi ani.

Acesta ar trebui să includă două pârtii de schi, precum și o bază de agrement, alături de toată infrastructura necesară, cum ar fi apa, canalizarea sau gazele. Zona Padina-Peștera era declarată în 2020 printr-o Hotărâre de Guvern, stațiune turistică de interes național. Zona este considerată un ”paradis pentru pasionații de drumeții și aventură”.

ADVERTISEMENT

Străbătută de multe trasee montane, zona permite accesul spre Vârful Omu, cel mai înalt vârf din Munții Bucegi. Norocoșii pot chiar să se întâlnească cu caprele negre dacă vor explora Cheile Tătarului, o zonă considerată sălbatică. Mai mult, iarna este sezonul ideal pentru amatorii de sporturi de iarnă, în timp ce vara e momentul plimbărilor cu bicicleta, conform Antena 3.

Ministrul turismului speră să aducă turiști din Qatar în România

În urmă cu o lună, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ștefan-Radu Oprea, anunța că vrea să aducă în țara noastră cât mai mulți turiști din Qatar. Cu toate acestea, pentru a atrage astfel de turiști pretențioși e nevoie de investiții semnificative în hoteluri de lux de cel puțin 7 stele, precum cele din zona arabă.

ADVERTISEMENT

În acest sens, ministrul a discutat cu oameni de afaceri din Zona Golfului, care ar fi dispuși să aducă milioane de euro pentru a ridica substanțial nivelul turismului din țara noastră. Oamenii ar fi convinși că există un potențial imens când vine vorba de turism în România și nu ar sta pe gânduri când vine vorba de investit bani.

Există potenţial foarte mare pe zona de turism. Dacă ne referim la turiştii români care vizitează Doha şi Qatar, veţi constata că am depăşit perioada pandemiei, astăzi sunt în jur de 7.400 pe primul semestru, au fost 12.000 anul trecut, în perioada pandemiei erau peste 16.000, deci din această perspectivă este o dinamică.

ADVERTISEMENT

Pentru că am intrat în Schengen-ul aerian şi naval sunt convins că va creşte numărul de turişti qatarezi în România, pentru a creşte acest turism avem nevoie de investiţii, de hoteluri cu un anumit standard, 7 stele, un standard foarte ridicat, aşa cum sunt obişnuiţi cei din zona Golfului să găsească.

Am purtat discuţii cu potenţialii investitori în turism din statul Qatar, iar aceştia sunt decişi să vină foarte repede în România. Avem un termen de o lună ferm pe care premierul l-a impus astăzi pentru comisia mixtă care trebuie să vină cu lista de proiecte. Domeniul este foarte variat”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

ADVERTISEMENT