O nouă stea apare pe cer. NASA transmite că este un eveniment astronomic unic. Astronomii internaționali se așteaptă ca acesta să aibă loc în orice moment, dar nu mai târziu de luna septembrie a anului în curs.
O nouă stea va putea fi vizualizată pe bolta cerească. NASA a anunțat că este o manifestare astronomică extrem de rară. Specialiștii dezvăluie că fenomenul este unic pentru că T Coronae Borealis, cunoscut și sub numele de „Blaze Star”, este foarte aproape de sistemul nostru solar.
Până acum nu s-a mai întâmplat acest lucru. În plus, experții spun că T Coronae Boreali este, de fapt, un sistem binar aflat la 3.000 de ani lumină de Pământ. Acesta urmează să explodeze și în urma lui să apară o nouă stea.
De asemenea, astronomii mai adaugă că oamenii se vor putea bucura de o nova, adică o explozie a unei stele care o face să devină mai strălucitoare. Ulterior, va reveni la forma inițială. Explozia are loc o dată la 80 de ani, ceea ce o face și mai rară.
Mai mult decât atât, evenimentul astronomic de pe cer poate fi vizibil cu ochiul liber, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de ochelari speciali. În prezent, NASA este în așteptarea acestui eveniment nova iminent atât de strălucitor.
Evenimentul fabulos care va da ”naștere” unei noi stele pe cer se așteaptă să fie pe placul multor persoane. Specialiștii cred că îi va încânta pe tinerii care visează să ajungă la un moment dat specialiști în astronomie.
„Este un eveniment care are loc o dată în viață. Va alimenta următoarea generație de oameni de știință, oferind tinerilor un eveniment cosmic pe care îl pot observa singuri, își pot pune propriile întrebări.
Își pot colecta propriile date. Există câteva nove recurente cu cicluri foarte scurte, dar, de obicei, nu vedem adesea o izbucnire repetată în timpul vieții umane și rareori una atât de apropiată de propriul nostru sistem.
Este incredibil de interesant să ai scaun în primul rând”, a declarat Dr. Rebekah Hounsell, un cercetător specializat în nova de la Centrul de zbor spațial Goddard al NASA din Greenbelt, Maryland, conform NASA.