O nouă ţară intră în război cu Statul Islamic. A efectuat primele bombardamente

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
05/08/2016, 17:44
O nouă ţară intră în război cu Statul Islamic. A efectuat primele bombardamente

Avioane daneze au bombardat vineri în premieră obiective ale grupării jihadiste Stat Islamic (SI) din Siria, în condiţiile în care Copenhaga şi-a extins participarea la lupta împotriva organizaţiei teroriste dincolo de Irakul vecin, informează Reuters.

Patru avioane F-16 au bombardat oraşul Raqqa, aşa-numita capitală a Stat Islamic (SI), vizând unităţi de comandă, depozite de arme şi muniţii şi personal combatant, a anunţat Statul Major danez.

Danemarca, este membră NATO, este angrenată în coaliţia internaţională condusă de SUA împotriva Stat Islamic, care a înfiinţat un califat în câteva regiuni din Irak şi Siria.

Şeful misiunilor internaţionale ale Forţelor aeriene daneze, Jan Dam, a declarat pentru media daneze că bombardamentele au avut ‘o importantă contribuţie’ la activitatea coaliţiei.

Danemarca a executat 67 de misiuni şi a lansat 93 de bombe în cele două ţări de la începutul misiunii sale, la mijlocul lunii iunie, precizează armata daneză.

sursa: agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×