News

O nouă taxă de drum pe care trebuie să o plătească șoferii din România. Traversează o zonă spectaculoasă a țării

Noua taxă de drum pe care trebuie să o achite șoferii din România. Are legătură cu o zonă spectaculoasă din țară, caracterizată de peisaje pitorești.
06.05.2024 | 16:13
O noua taxa de drum pe care trebuie sa o plateasca soferii din Romania Traverseaza o zona spectaculoasa a tarii
Drumul pentru care trebuie să achiți o taxă dacă vrei să-l parcurgi. Sursa foto: Impact în Gorj
ADVERTISEMENT

Românii care vor să parcurgă cu mașina o zonă montană spectaculoasă din țară trebuie să achite o taxă. Locul face parte din ariile protejate la nivel național și în prezent este în etapa de modernizare. Autoritățile dau asigurări că lucrările se vor încheia până la finalul anului.

Noua taxă de drum pe care trebuie să o achite șoferii români

Zona protejată prin lege, în care cresc plante rare și în care se găsește și o faună diversificată, se întinde pe o suprafață de 350 de hectare. Turiștii care au reușit deja să ajungă aici s-au încărcat cu aer proaspăt și au rămas fără cuvinte când au văzut cât de frumos este totul în jur.

ADVERTISEMENT

Dacă v-am făcut curioși, aflați că este vorba despre Cheile Sohodolului, o arie care aparține de teritoriul administrativ al comunei Runcu, din județul Gorj. În speranța că vor atrage și mai mulți turiști, reprezentanții Consiliului Județean Gorj au pus în aplicare lucrările de reabilitare.

Cât este taxa pentru șoferii care vor să treacă prin Cheile Sohodolului

Conducătorii auto care vor dori să treacă prin Cheile Sohodolului vor fi nevoiți să achite o taxă de 10 lei. Accesul pe drumul montan se face prin DN67D, ruta care leagă Târgu Jiu de Baia de Aramă și care se întinde pe o suprafață de sute de hectare.

ADVERTISEMENT

”Se fac lucrări de modernizare pe o lungime de 5,5 kilometri. Lucrările de modernizare se vor încheia la sfârșitul acestui an. Cu siguranță va crește numărul turiștilor care vor ajunge în localitatea noastră. Anual, pe acest drum intrau aproximativ 5.000 de mașini”, a explicat Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu.

Cheile Sohodolului sunt protejate prin Legea nr 5 din 6.03.2000. Este catalogată drept o rezervație floristică. Se ia în calcul și perceperea unei taxe de drum pentru Autostrada Comarnic-Brașov, drum care de mai mulți se așteaptă a fi amenajat. Acesta s-ar putea face în parteneriat public-privat.

ADVERTISEMENT

”Scuzați-mă, am mers cu toții în Europa. În momentul în care vom ajunge totuși la un sistem cât de cât decent de autostrăzi în România, eu cred că va exista un sistem de vinietă, de taxe. Ați mers undeva în Europa și n-ați plătit, în afară de Germania? (…)

Ați mers în Italia? Plătești când ai urcat și când cobori. Peste tot, în afară de Germania, peste tot în Europa se plătește, în Ungaria, în Austria, peste tot”, a explicat ministrul transporturilor Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT
Tags: