News
notix pixel id

O nouă taxă pe litoralul românesc! Ce stațiuni sunt scutite

01.05.2021 | 15:37
O nouă taxă pe litoralul românesc! Ce stațiuni sunt scutite
Turiștii vor achita o taxă în plus în anumite stațiuni de pe litoralul românesc. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă taxă pe litoralul românesc se aplică începând chiar din acest an. Concret, toți turiștii care merg în Mangalia, dar și în cele șase stațiuni arondate orașului, vor fi obligați să plătească o sumă în plus.

Toți banii care se vor strânge în acest fel vor fi folosiți pentru dezvoltare şi promovare, prin proiecte iniţiate de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice.

Astfel, pe lângă Mangalia, în proiect sunt incluse și Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp. Autoritățile au spus și la ce trebuie să se aștepte turiștii.

ADVERTISEMENT

O nouă taxă pe litoralul românesc!

Astfel, oamenii care vor merge pe litoral în aceste stațiuni vor achita o taxă în valoare de 5 lei pe zi de persoană. O săptămână ar putea scoate din buzunarele fiecărui turist în parte 35 de lei.

Există și categorii exceptate de la plata acestei taxe, respectiv pensionarii, veteranii de război și persoanele venite cu bilete de tratament.

ADVERTISEMENT

De remarcat că decizia a fost luată încă de la finalul anului trecut, dar Consiliul Local Mangalia a anunțat că abia acum o va pune în aplicare.

Banii din taxe or fi folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi de întreţinere a destinaţiei turistice Mangalia şi pentru punerea în valoare a patrimoniului turistic din municipiul Mangalia şi staţiunile arondate.

ADVERTISEMENT

S-a decis și locul unde turiștii trebuie să plătească aceste sume. Aceștia vor taxele la hotelul sau pensiunile unde sunt cazați.

De aici încolo, unitățile trebuie să le transmită în bugetul local până pe data de 10 inclusiv a lunii ulterioare perioadei de sejur.

ADVERTISEMENT

Asociația de Management al Destinației Turistice Mangalia a fost fondată de Primăria Mangalia, Organizația Patronala Mangalia și Parc Aventura Paradis Land Neptun.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri