News

O nouă teorie face valuri în rândul comunității științifice: „Coronavirusul SARS-Cov-2 a existat mulți ani în oameni, înainte de a cauza probleme”

16.04.2020 | 16:34
O noua teorie face valuri in randul comunitatii stiintifice Coronavirusul SARSCov2 a existat multi ani in oameni inainte de a cauza probleme
ADVERTISEMENT

COVID-19 ar fi existat de mulți ani în rândul oamenilor, însă s-a transformat în pandemie din motive încă necunoscute de specialiști. Aceasta ar fi concluzia unui studiu al unor oameni de știință americani.

Teorie controversată: COVID-19 există de mulți ani

Coronavirusul din Wuhan a infectat cel puțin 2 milioane de oameni la nivel mondial și provoacă panică în rândul populațiilor lumii, determinându-i pe conspiraționiști să dea vina pe laboratoarele secrete din China pentru „nașterea” virusului.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cercetătorii americani vor să spulbere acest mit și consideră că au găsit dovezi care arată că virusul care provoacă boala COVID-19 a „circulat” în rândul oamenilor de mulți ani.

Aparent, coronavirusul s-a plimbat de la om la om fără a provoca nicio pagubă serioasă, fiind o formă ușoară care-i lăsa pe locuitorii planetei asimptomatici.

ADVERTISEMENT

„Este probabil ca un virus care a precedat SARS-CoV-2 să fi sărit în oameni și să se adapteze într-o perioadă lungă în care s-a transmis de la om la om fără a fi detectat”, au explicat oamenii de știință, conform sciencealert.com.

„În momentul în care virusul s-a adaptat a declanșat pandemia. Ce putem spune cu siguranță e că SARS-CoV-2 a luat naștere în mod natural”, au concluzionat cercetătorii, demontând teoriile care-i arată pe chinezi drept „părinții” virusului, cel mai probabil într-un laborator secret.

ADVERTISEMENT

Momentan, cercetătorii nu știu cum s-a transmis boala de la animal la om, însă iau în considerare scenariul în care coronavirusul s-a plimbat liniștitîn rândurile populației umane de la 1 an la o perioadă de zeci de ani, până când a început să cauzeze probleme reale.

Între timp, coronavirus continuă să facă victime la nivel mondial. Peste 2 milioane de oameni sunt infectați cu COVID-19 și a omorât 136.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii, Italia și Spania sunt țările cele mai afectate de boala provenită din Wuhan. În România, ministrul Nelu Tătaru avertizează că țara noastră va atinge 20.000 de cazuri în plin vârf al epidemiei.

ADVERTISEMENT
Tags: