News

O nouă tornadă în România, în localitatea Bărăganu din Ialomița. Ce avertizează meteorologii. VIDEO și FOTO

24.05.2019 | 14:26
O nouă tornadă în țara noastră. Sursa foto: România TV
ADVERTISEMENT

O nouă tornadă s-a produs în România, astăzi, 24 mai, în localitatea Bărăganu, un sat din județul Ialomița. Tornada nu este comparabilă cu cea care a avut loc acum trei săptămâni în Drajna (Călărași). Fenomenul meteo extrem a fost imortalizat de un sătean care trecea prin zonă și a fost localizată tot de acesta.

Tornadă în România, în localitatea Bărăganu

Cea mai recentă tornadă a avut loc pe 30 aprilie 2019 în localitatea Drajna din județul Călărași. Această tornadă a fost una destul de puternică și a provocat pagube serioase. A smuls acoperișurile mai multor case din satul călărășean și a răsturnat un autocar plin cu turiști. Meteorologii avertizează că astfel de fenomene meteo se vor produce tot mai des.

ADVERTISEMENT

Din cauza diferențelor mari de temperatură, astfel de fenomene meteorologice extrem lovesc tot mai des țara noastră. Climatologii spun că în viitor anotimpurile se vor decala complet, asta din cauza încălzirii globale. România se află în zona continentului unde, din nefericire, astfel de episoade severe ale vremii se vor produce tot mai des.

Gepostet von Balan Ion am Freitag, 24. Mai 2019

România, predispusă la astfel de fenomene meteo extreme. De ce se schimbă vremea

Instabilitatea atmosferică va continua să se resimtă în țara noastră și săptămâna viitoare. Zilele ploioase vor alterna cu cele extrem de călduroase și nu este exclus să avem deja episoade de caniculă în prima parte a lunii iunie. Tornadele se pot forma în orice regiune a Europei, deci în orice regiune a RomânieiE adevărat că, dacă ne referim la Româniaobservațiile de până acum sugerează o frecvență mai mare de producere a tornadelor în regiunile de sud-est.

ADVERTISEMENT

Vecinătatea Mării Negre (sursă suplimentară pentru umiditatea atmosferică) și orientarea arcului carpatic (ce direcționează transporturile de aer arctic spre Bărăgan și Doborgea) sunt factori care contribuie la generarea condițiilor de instabilitate puternică a atmosferei”, a declarat Roxana Bojariu pentru edupedu.ro.

Tags: