News

O noua tornadă s-a format în Călărași! ANM anunțase cod roșu de vânt cu aspect tornadic. FOTO

06.05.2019 | 19:35
O noua tornada sa format in Calarasi ANM anuntase cod rosu de vant cu aspect tornadic FOTO
ADVERTISEMENT

O a doua tornadă s-a format în Călărași! Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorolgie au anunțat cod roșu pentru tornadă. În urmă cu puțin timp, chiar înainte de a se forma tornadă, alte județe erau afectate de bucăți imense de grindină. La momentul actual, un alt cod portocaliu de vreme severă s-a emis pentru Vrancea și Galați.

Tornada din Călărași și-a făcut apariția!

Cetățenii au fost avertizați să stea în casă sau să se adăpostească dacă sunt nevoiți să părăsească locuințele. Raed Arafat a vorbit despre efectele unei tornade și despre cum poate evolua aceasta. “S-au trimis alerte pentru cele două județe. Nu este un cod de lungă durată, aproximativ o oră. Dacă se întâlnesc oamenii cu o tornadă, să nu meragă spre ea. Centura trebuie să fie pusă, dacă merg cu mașina. Urmărim efectele, se vor trimite forțe pe zonele afectate”, a declarat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 6 mai, informarea meteo pentru fenomene extreme. Codul roșu de tornadă a speriat pe toată lumea, dar, înainte, alt fenomen a acționat. Ploaia cu grindină și-a făcut apariția chiar înainte de tornada așteptată. Se pot estima doar condiţiile care pot duce la tornade. Meteorologii se pot uita doar la condiţii care pot duce la furtuni care pot duce la tornade”, a explicat Bogdan Antonescu, cercetător Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Optoelectronică,

Tornada în Călărași
Sursa Foto: Facebook

„Se poate produce o tornadă în Bucureşti”

„Se poate produce o tornadă în Bucureşti, dar o prognoză cu o zi înainte e greu de făcut. Se poate da o prognoză de probabilitate de apariţie a unor furtuni care pot duce la tornadă.

ADVERTISEMENT

La punct fix, în Bucureşti sau în anumite puncte e extrem de dificil, nici Statele Unite nu au un asemenea sistem. Cu o zi înainte se pot identifica zonele unde pot avea loc fenomene severe, apoi intră în funcţie partea de monitorizare a fenomenelor severe.