News

O nouă tornadă s-a format în România, la Miercurea Ciuc! Foto şi video

Autor: Daniel Șuta | 16.07.2019 | 09:07
Tornadă în Miercurea Ciuc, ieri seară. Sursa foto: TVR

Ziua și tornada în România. O nouă tornadă s-a format în țara noastră la Miercurea Ciuc, iar fenomenul meteo extrem a fost surprins de localnici, transmite TVR, citată de libertatea.ro. Fuiorul de apă și praf s-a format aseară în jurul orei 18:00 foarte aproape de orașul Miercurea Ciuc și este a doua tornadă care se formează în ultimele 48 de ore, după cea de la Arad.

Tornadă în Miercurea Ciuc: a doua în România în ultimele două zile

Persoana care a filmat furtuna cu aspect tornadic (denumirea dată de meteorologii ANM) susține că aceasta a durat 5 minute, iar apoi a început să plouă zdravăn. Temperatura în zonă a permis formarea acestei tornade, spun experții. În urmă cu o noapte, la Miercurea Ciuc erau doar 4 grade Celsius, iar a doua zi temperatura a urcat până la 20 de grade provocând condițiile formării acestei furtuni extreme. Vezi aici imaginile video.

Tornadele sunt la ordinea zilei în țara noastră și nu e nevoie să facem apel la o arhivă foarte stufoasă, căci sunt suficiente exemplele din acest an. Numai luna aceasta s-au produs două furtuni cu aspect tornadic, fiecare în județe diferite. Una a fost la Iași, pe 6 iulie, iar cea mai recentă s-a produs în județul Arad, duminică seara (14 iulie).

Tornada din Ciuc s-a produs ieri în jurul orei 18:00. Sursa foto: TVR

Românii trăiesc o vară a extremelor

Tornada din Arad a fost una extrem de periculoasă, spun localnicii, și s-a manifestat timp de câteva minute. Ba mai mult, o femeie a fost luată pe sus de fuior și a fost transportată apoi de urgență la spital. O altă furtună asemănătoare ca gravitate au văzut și ieșenii din localitatea Miroslovești, unde mai multe case au fost distruse, iar doi oameni au fost răniți.

Tornada din județul Iași s-a produs aproape de orașul Pașcani. Astfel de fenomene meteo se vor produce până la toamnă, când temperaturile s-ar putea să scadă, avertizează experții ANM.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!