Sporturi

Încă o tregedie în boxul profesionist. Al doilea deces în mai puţin de o săptămână!

26.07.2019 | 09:49
Inca o tregedie in boxul profesionist Al doilea deces in mai putin de o saptamana

Încă o tragedie în boxul profesionist, care cu siguranţă va mări şi mai mult numărul celor care cer cu insistenţă măsuri de protecţie pentru sportivii care urcă în ring şi se expun unor pericole majore, în special în urma loviturilor recepţionate la cap. În boxul amator de multă vreme s-a introdus regula utilizării căştilor de protecţie, dar boxul profesionist respinge cu hotărâre această soluţie, pretinzând că interesul ar scădea enorm şi că spectacolul nu ar mai fi acelaşi.

O nouă tragedie în boxul profesionist

Până când oficialii scrimei cu mănuşi vor înţelege că vieţile celor care intră în ring sunt infinit mai valoroase, de fapt nici nu au preţ în bani, decât toate bursele fabuloase care se vehiculează în acest sport, să consemnăm că în mai puţin de două săptămâni au avut loc două decese, în urma năpraznicelor lovituri la cap primite de la adversarii lor.

Primul a fost rusul Maxim Dadaşev, în urma luptei cu portoricanul Matias Subriel, pentru ca la distanţă de trei zile să vină din Argentina ştirea morţii lui Hugo Santillan, care avea numai 23 de ani şi care nu a mai putut fi salvat în urma traumatismului la creier suferit în meciul cu uruguyanul Eduardo Abreu, disputat sâmbăta trecută.

box tragedie. Hugo Santillan, foto, a avut grave daune la creier în urma loviturilor primite

A căzut la momentul anunţării învingătorului

A fost un meci la categoria semiuşoară, unde se presupune că forţa loviturilor ar putea fi mai scăzută şi ca urmare a faptului că sportivii cântăresc mai puţin, însă iată că lucrurile nu stau aşa. Santillan s-a prăbuşit în stare de inconştienţă la finalul meciului, când arbitrul de ring se pregătea să ridice mâna învingătorului.

A fost imediat transportat la spital, unde a intrat în comă şi toate eforturile medicilor de a-i salva viaţa au fost inutile. Creierul său a fost inundat de sânge şi toate funcţiile cerebrale au fost distruse în urma loviturilor încasate. Santillan boxa la profesionism din 2015, adică de la vârsta de 19 ani şi disputase 27 de meciuri, fiind supranumit Dinamita.