Sport

O nouă tragedie în fotbal! Un fost fotbalist la PSG și Marseille, decedat la 40 ani! Dawa, jucătorul FCSB, mesaj emoționant: „Odihnește-te în pace, legendă”

Moartea își cere tributul și în 2023, iar lista fotbaliștilor importanți care au dispărut tragic crește de la zi la zi. Dawa, jucătorul FCSB l-a cunoscut foarte bine. Mesajul său.
08.01.2023 | 18:34
O noua tragedie in fotbal Un fost fotbalist la PSG si Marseille decedat la 40 ani Dawa jucatorul FCSB mesaj emotionant Odihnestete in pace legenda
Modeste Mbami era campion olimpic cu naționala Camerunului. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT
08-01-2023
16:39

Dawa, jucătorul FCSB, mesaj emoționat la moartea lui Modeste Mbami

Joyskim Dawa, fundașul central al FCSB, l-a cunoscut pe Modeste Mbami și a fost extrem de afectat de moartea fostului internațional camerunez. 

Joyskim Dawa, mesaj emoționant la moarea lui Modeste Mbami
Joyskim Dawa, mesaj emoționant la moarea lui Modeste Mbami

Stoperul a postat o fotografie cu Mbabi în tricoul Camerunului, un video și un mesaj pe pagina lui de Instagram: „Odihnește-te în pace, legendă și mulțumesc pentru toate sfaturile pe care mi le-ai dat”.

După moartea lui Gianluca Vialli la 53 de ani, un alt fost jucător important a decedat la doar 40 de ani.

Doliu în fotbalul din Camerun și din Franța. A murit Modeste Mbami, fostul mijlocaș al lui PSG și OM

Modeste Mbami, fostul mijlocaș al lui Paris Saint-Germain și Olympique Marseille, a murit la doar 40 de ani după ce a suferit un infarct. În ultima lună, fotbalul i-a mai pierdut pe Sinija Mihajlovici și pe legenda Pele.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul avea 38 de meciuri la echipa națională a Camerunului, pentru care a și marcat de trei ori, două reușite în Cupa Africii pe Națiuni. În anul 2000, a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney alături de naționala Camerunului și a înscris golul decisiv în sferturile de finală împotriva Braziliei.

Camerunezul se retrăsese în 2016, de la Le Havre, din liga a doua franceză. A mai jucat în Columbia la Millonarios, în Arabia Saudită la Al-Fateh și Al-Ittihad sau în China la DL Aerbin și CC Yatai.

ADVERTISEMENT

Modeste Mbami, cea mai bună perioadă din carieră la PSG, Marseille și Almeria

Cea mai bună perioadă din carieră a lui Modeste Mbami a fost însă la PSG și Olympique Marseille. Adus la Paris în 2003 de la Sedan (68 de meciuri), echipă care l-a luat din Camerun cu trei înainte de la Dynamo Douala, mijlocașul a jucat trei ani pe Parc des Princes și a fost coleg cu Ronaldinho.

A evoluat pentru parizieni în 83 de meciuri și a câștigat două trofee: Cupa Franței în 2004 și 2006. În 2006, Modeste Mbami a fost cumpărat de Olympique Marseille pentru cinci milioane de euro. Au urmat alte 77 de meciuri în Ligue One și un gol marcat.

ADVERTISEMENT

Rămas liber de contract, în 2009 ajunge în prima ligă din Spania, unde va juca 58 de meciuri pentru Almeria, reușind și un gol. După alți doi ani, a ales să plece în China pentru a se realiza din punct de vedere financiar.

PSG și Olympique Marseille, reacții emoționante la moartea lui Modeste Mbami

PSG nu l-a uitat pe fostul său jucător, iar clubul a emis un comunicat de presă in memoriam Modeste Mbami: „Paris Saint-Germain a aflat cu profundă tristețe moartea fostului nostru jucător Modeste M’Bami. Clubul transmite sincere condoleanțe familiei și celor dragi”, a fost postarea de pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Și Olympique Marseille i-a cinstit memoria fostului lor jucător: „Olympique Marseille a aflat cu profundă tristețe de moartea bruscă a lui Modeste Mbami. Toate gândurile noastre sunt la familia sa și cei dragi ai fostului nostru Olympian”.

Modeste Mbami a fost aproape să antreneze naționala Camerunului

În noiembrie 2019, Modeste Mbami a refuzat să antreneze naționala Camerunului și să facă parte din staff.

A murit la Le Havre, locul unde se stabilise, în orașul care i-a devenit casă în 2000, când a ajuns pentru prima oară în Franța.

ADVERTISEMENT