News

O nouă tragedie pe râu. Un copil de doar 10 ani a fost găsit înecat în Crișul Negru. Update

O nouă tragedie în aceasta seară, în județul Bihor. Un copil de zece ani este căutat cu disperare de mai multe echipe de salvare.
08.06.2023 | 21:01
O noua tragedie pe rau Un copil de doar 10 ani a fost gasit inecat in Crisul Negru Update
O nouă tragedie pe râu. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT
08-06-2023
18:06

Băiețelul a murit la scăldat

Trupul neînsuflețit al copilului a fost găsit de scafandri în adâncurile Crișului Negru. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor au anunțat că băiatul nu a mai putut fi salvat.

„În jurul orei 19.30, după aproximativ două ore de căutări, copilul a fost găsit de scafandri, la o adâncime de circa 2.50 – 3 metri, însă din nefericire, băiatul nu a mai putut fi salvat, medicul prezent la fața locului declarând decesul acestuia”, a transmis Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU.

Un copil în vârstă de doar 10 ani a dispărut în această seară în apele Crișului Negru, iar autoritățile locale au intervenit rapid pentru a-l căuta. Pompierii, scafandrii și un elicopter SMURD s-au mobilizat în zonă, iar în misiunea de căutare sunt folosite și drone.

O nouă tragedie în Bihor

Mai multe echipe de pompieri militari din județul Bihor sunt în prezent implicate în căutarea disperată a copilului, care a fost văzut plutind în apele Crișului Negru, în zona străzii Câmpului din localitatea Tinca.

ADVERTISEMENT

Un apel la numărul de urgență 112 a alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor la ora 17:20, informând despre această situație. Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor, la locul indicat de apelantă au fost trimise imediat opt echipaje de pompieri militari.

Printre acestea se numără șase echipe specializate în căutare-salvare de la Gărzile de Pompieri Tinca, Salonta și Oradea, o echipă de scafandri și o echipă de paramedici pompieri, alături de echipajul mobil de terapie intensivă al SMURD Oradea și un elicopter SMURD.

ADVERTISEMENT

Băiatul este căutat cu drone și elicopterul SMURD

În plus, s-a solicitat sprijinul specialiștilor de la SalvaDrone pentru a ajuta în căutarea copilului folosind dronele. Echipele de căutare și salvare acționează cu șase bărci pentru a găsi băiatul de 10 ani, iar elicopterul SMURD survolează zona.

”La ora 17.20, o apelantă a numărului unic 112, sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana“ al județului Bihor cu privire la faptul că un copil a fost văzut plutind în apele Crișului Negru, pe raza localității Tinca.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost contactați reprezentanții SalvaDrone pentru a asigura sprijin în misiunea de căutare a copilului, cu ajutorul dronelor”, a precizat purtătoarea de cuvânt a ISU, locotenent colonel Camelia Roșca.

Încă o tragedie în Satu Mare

O altă tragedie a avut loc, zilele trecute, în județul Satul Mare. Un copil în vârstă de aproximativ cinci ani a murit înecat într-o baltă din localitatea Acâș. Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost chemat să intervină în acest caz urgent. Copilul se afla în stop cardio-respirator ca urmare a scăldării  în fosta balastieră din localitatea Acâș.

ADVERTISEMENT

Un echipaj de prim ajutor a fost trimis de urgență la locul indicat, iar ulterior a fost solicitat și elicopterul SMURD pentru a sprijini operațiunea de salvare. Chiar dacă manevrele de resuscitare au fost aplicate imediat, victima nu a mai manifestat semne de viață, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare.

 

ADVERTISEMENT