News

O nouă tragedie ucraineană la Azovstal: ”Și-au găsit dragostea, au făcut inele din folie și s-au căsătorit. După 3 zile, a fost văduvă”

Când părea că și-a găsit dragostea și alături de partener ”și-au făcut inele din folie și s-au căsătorit”, o ucraineancă a aflat la trei zile că a rămas văduvă. Logodnicul i-a fost ucis de ruși în oțelăria Azovstal. 
12.05.2022 | 20:53
O noua tragedie ucraineana la Azovstal Siau gasit dragostea au facut inele din folie si sau casatorit Dupa 3 zile a fost vaduva
Drama celor doi ucraineni din imagine. Sursa foto: Oleksandra Matviichuk
ADVERTISEMENT

”Și-au găsit dragostea, au făcut inele din folie și s-au căsătorit”, este povestea emoționantă a unei ucrainence, care la trei zile după un astfel de moment, a aflat că a rămas văduvă. Partenerul ei a fost uciși de ruși în oțelăria Azovstal, din Mariupol.

Drama unei ucrainence. La trei zile după căsătorie, partenerul i-a fost ucis în Azovstal

Cazul a fost dezvăluit într-o postare pe Twitter de către Oleksandra Matviichuk, liderul Centrului pentru Libertățile Civililor, din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Oleksandra Matviichuk a atașat dezvăluirii sale și o fotografie din momentul căsătoriei celor doi civili din Mariupol.

”Nu mă pot opri să mă gândesc la oamenii ăștia care, în mijlocul iadului bombardamentelor rusești, și-au găsit dragostea, au făcut inele din folie și s-au căsătorit.

ADVERTISEMENT

Au fost atât de fericiți în această fotografie… și a devenit văduvă în trei zile”, a scris pe Twitter Oleksandra Matviichuk.

Soldați ucraineni, blocați și răniți în oțelăria Azovstal

În oțelăria Azovstal, din Mariupol, oraș asediat de ruși, sunt zeci de soldați ucraineni răniți. Aici ei se adăpostesc de atacuri, iar pe rețelele de socializare au apărut imagini cu aceștia cum au mâini și picioare rupte.

ADVERTISEMENT

Regimentul din Azov face apel la ONU și Crucea Roșie pentru a-i salva pe răniți, deoarece ”nu mai sunt combatanți.”

”Întreaga lume civilizată trebuie să vadă condițiile în care se află apărătorii răniți, infirmi, din Mariupol și să acționeze! În condiții complet insalubre, cu răni deschise bandajate cu resturi nesterile, fără medicamentele necesare și chiar fără alimente.

ADVERTISEMENT

Facem apel la ONU și la Crucea Roșie să-și arate umanitatea și să reafirme principiile pe baza cărora au fost create prin salvarea răniților care nu mai sunt combatanți.

Militarii pe care îi vedeți în fotografii și alte sute de la uzina Azovstal au apărat Ucraina și întreaga lume civilizată cu prețul propriei sănătăți.

Ucraina și comunitatea internațională nu sunt acum în măsură să îi protejeze și să aibă grijă de ei?”, a transmis regimentul din Azov.

Rusia și Ucraina continuă războiul. Cele două țări au ajuns, joi, 12 mai 2022, la ziua 78 de conflict.

ADVERTISEMENT