O nouă tranșă de vaccin gripal va fi livrată către DSP-uri. Ministerul Sănătății a făcut anunțul

Bogdan Solomon   
în HotNews
24/11/2020, 15:40
O nouă tranșă de vaccin gripal va fi livrată către DSP-uri. Ministerul Sănătății a făcut anunțul
Ultima tranșă de vaccin antigripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie. Sursa foto: hepta.ro

Ministerul Sănătății anunță că 930.000 de doze de vaccin antigripal destinate persoanelor aflate în categoriile de risc vor fi livrate către Direcțiile de Sănătate Publică din întreaga țară pentru a ajunge ulterior la medicii de familie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită sunt imunizați cu prioritate cetățenii de peste 65 de ani care suferă de boli cronice, în special respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical, precum şi femeile însărcinate, în conformitate cu recomandările OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, repartiţia dozelor de vaccin către DSP-uri se face în mai multe etape, ultima tranșă urmând să fie distribuită la începutul lunii decembrie. În România nu s-a înregistrat până acum niciun deces provocat de virusul gripal.

Ministerul Sănătății anunță distribuirea următoarei tranșe de vaccin antigripal

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii, continuă. În această săptămână, încă 930 000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcțiile de sănătate publică și mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătății a repartizat 2.430.000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziționat pentru sezonul 2020-2021. Ultima tranșă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie.

Reamintim că, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

Până la data de 15 noiembrie a.c. în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate un număr de 652.393 persoane din categoriile la risc.

Conform INSP, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de43.871, cu 48.1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.603) și cu 2.6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.068).

Până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și niciun deces confirmat cu virus gripal”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății în cursul zilei de marți, 24 noiembrie.

Închide ×