News

O nouă tulpină Covid-19 a fost descoperită în Franța. Mutația, greu de detectat de testele PCR

17.03.2021 | 13:33
O noua tulpina Covid19 a fost descoperita in Franta Mutatia greu de detectat de testele PCR
ADVERTISEMENT

În plin val 3 al pandemiei, o nouă tulpină de Covid-19 a fost descoperită în Europa, de această dată într-o regiune din Franța. Deocamdată, specialiștii din zona sanitară demarează cercetări pentru a afla nivelul de gravitate al mutației. Aceasta pare a fi mai greu de detectat.

Presa din Hexagon scrie că medicii din nord-vestul țării studiază o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2. Aceștia încearcă să analizeze gradul său de transmitere dar și dacă aceasta provoacă efecte mai grave ale bolii Covid-19.

ADVERTISEMENT

Noua variantă, care a fost secvenţiată, a apărut într-un focar izbucnit într-un spital din Lannion, nord-vestul ţării, unde au fost detectate 79 de cazuri de COVID-19, dintre care 8 cu noua tulpină, scrie FranceTvInfo.

O nouă tulpină Covid-19 a fost descoperită în Franța

Analizele realizate asupra noii variante ”nu indică o mai mare gravitate sau o contagiozitate superioară” faţă de tulpina originală, însă vor fi efectuate ”investigaţii mai profunde” pentru a o cunoaște mai bine, se arată într-o declarație a ministrului Sănătății din Franța.

ADVERTISEMENT

”Sunt în curs investigații aprofundate pentru a înțelege mai bine această variantă și impactul acesteia. De asemenea, vor avea loc experimente pentru a determina modul în care această variantă reacționează la vaccinare și la anticorpii dezvoltați în timpul infecțiilor anterioare”, se arată în comunicatul autorităților.

Între timp, toate centrele de testare din Franţa au fost informate pentru ca laboratoarele de analiză să aibă în vedere această nouă variantă de SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Noua variantă, mai greu de detectat de testele PCR

Această noua mutație a coronavirusului descoperită de autoritățile franceze în nordul țării este greu de depistat cu teste PCR, scrie Politico, care prezintă rezultate ale primelor studii ale tulpini.

Dat fiind acest aspect, Organizația Mondială a Sănătății a plasat această nouă tulpină în categoria sa de ”variantă care face obiectul unei anchete amănunțite”.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ”primele analize sugerează că varianta nu este mai contagioasă și nu cauzează simptome mai severe decât celelalte tulpine descoperite până acum”, spune ministerul francez al Sănătății.

Franța, confruntată cu o intensificare a pandemiei de Covid-19

În cursul acestei săptămâni, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că vor fi luate noi decizii în zilele următoare cu privire la modul de limitare a cazurilor noi de Covid-19.

Președintele a subliniat importanța protejării celor mai vulnerabili din societate, protejând în același timp și economia, sistemul educațional și sănătatea psihică a oamenilor.

Potrivit ultimelor informații, oficialii se așteaptă la un nou blocaj al sistemului medical în regiunea Parisului, după ce unitățile de terapie intensivă încep să rămână fără paturi pe fondul creșterii numărului zilnic de cazuri grave. Autoritățile sanitare au început transferul pacienților din spitalele din Paris în alte orașe.

Luni, 15 martie, Franța a înregistrat cel mai ridicat nivel de creștere a cazurilor de coronavirus în terapia intensivă din noiembrie încoace. În acest moment, 4.219 de cetățeni se află în stare gravă la ATI.

Ridicate se mențin și datele privind infectările și decesele. În ultimele 24 de ore alți 333 de francezi au murit din cauza Covid-19, iar 6.471 s-au infectat.

ADVERTISEMENT
Tags: