ADVERTISEMENT
News

O nouă tulpină de Covid-19, descoperită în Vietnam. Mutația, mult mai transmisibilă decât precedentele

O tulpină nouă Covid-19, mult mai transmisibilă decât precedentele, a fost descoperită în Vietnam.
Autor: Adrian Baciu | 29.05.2021 | 16:26
O nouă tulpină de Covid-19, descoperită în Vietnam. Mutația, mult mai transmisibilă decât precedentele
O nouă tulpină de Covid-19, descoperită în Vietnam. Mutația, mult mai transmisibilă decât precedentele. Sursa foto: hepta.ro

În cursul zilei de sâmbătă, 29 mai, ministrul Sănătății din Vietnam a anunțat că a fost detectată o nouă tulpină a infecției cu boala Covid-19.

ADVERTISEMENT

Mutația, care se răspândește extrem de rapid pe calea aerului, este o combinație între tulpina britanică și tulpina indiană. Noua variantă este responsabilă pentru mai mult de jumătate din totalul cazurilor SARS-CoV-2 din această țară.

O tulpină nouă de Covid-19, mult mai contagioasă, descoperită în Vietnam

Într-o perioadă în care, în majoritatea statelor, pandemia pare a fi ținută sub control de autorități, din Asia vin vești nu tocmai îmbucurătoare: a fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului.

După ce în 2020 statul asiatic reușise să țină sub control pandemia, recent s-a constatat o explozie a numărului de cazuri noi. La baza înrăutățirii situației epidemiologice pare a sta o nouă tulpină.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de oficialitățile de la Hanoi, nouă variantă a coronaviruslui este o combinație între tulpina britanică și tulpina indiană, care se răspândește cu rapiditate prin aer, scrie Reuters.

”După ce am realizat secvențierea genetică, am descoperit o variantă nouă, care este o combinație între tulpinile britanică și indiană.

Putem spune că este o variantă indiană care prezintă mutații care inițial au aparținut variantei britanice”, a declarat ministrul Nguyen Thanh Long.

ADVERTISEMENT

Oficialul vietnamez a mai precizat că noua variantă Covid-19 este considerată a fi mult mai transmisibilă decât mutațiile cunoscute anterior. Culturile de laborator ale variantei mixte arată, de asemenea, că virusul se reproduce foarte repede.

Nouă tulpină de Covid-19, la baza exploziei cazurilor din Vietnam

După ce a controlat cu succes evoluția virusului în cea mai mare parte a anului trecut, Vietnam se află acum în mijlocul celui mai intens focar de COVID de când a început pandemia. Ministrul Long a spus că noua variantă ar putea explica de ce cazurile din Vietnam au crescut atât de repede.

ADVERTISEMENT

Peste 3.600 de infecții Covid-19 au fost raportate în Vietnam doar de la sfârșitul lunii aprilie. Puțin sub 6.400 de cazuri au fost raportate de la începutul crizei sanitare.

Până în prezent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a identificat patru variante ale SARS-CoV-2 de interes global. Acestea includ variante care au apărut mai întâi în India, în Marea Britanie, în Africa de Sud și în Brazilia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!