News

O nouă tulpină de Covid-19, descoperită în Vietnam. Mutația, mult mai transmisibilă decât precedentele

O tulpină nouă Covid-19, mult mai transmisibilă decât precedentele, a fost descoperită în Vietnam.
29.05.2021 | 16:26
O noua tulpina de Covid19 descoperita in Vietnam Mutatia mult mai transmisibila decat precedentele
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de sâmbătă, 29 mai, ministrul Sănătății din Vietnam a anunțat că a fost detectată o nouă tulpină a infecției cu boala Covid-19.

Mutația, care se răspândește extrem de rapid pe calea aerului, este o combinație între tulpina britanică și tulpina indiană. Noua variantă este responsabilă pentru mai mult de jumătate din totalul cazurilor SARS-CoV-2 din această țară.

ADVERTISEMENT

O tulpină nouă de Covid-19, mult mai contagioasă, descoperită în Vietnam

Într-o perioadă în care, în majoritatea statelor, pandemia pare a fi ținută sub control de autorități, din Asia vin vești nu tocmai îmbucurătoare: a fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului.

După ce în 2020 statul asiatic reușise să țină sub control pandemia, recent s-a constatat o explozie a numărului de cazuri noi. La baza înrăutățirii situației epidemiologice pare a sta o nouă tulpină.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de oficialitățile de la Hanoi, nouă variantă a coronaviruslui este o combinație între tulpina britanică și tulpina indiană, care se răspândește cu rapiditate prin aer, scrie Reuters.

”După ce am realizat secvențierea genetică, am descoperit o variantă nouă, care este o combinație între tulpinile britanică și indiană.

ADVERTISEMENT

Putem spune că este o variantă indiană care prezintă mutații care inițial au aparținut variantei britanice”, a declarat ministrul Nguyen Thanh Long.

Oficialul vietnamez a mai precizat că noua variantă Covid-19 este considerată a fi mult mai transmisibilă decât mutațiile cunoscute anterior. Culturile de laborator ale variantei mixte arată, de asemenea, că virusul se reproduce foarte repede.

ADVERTISEMENT

Nouă tulpină de Covid-19, la baza exploziei cazurilor din Vietnam

După ce a controlat cu succes evoluția virusului în cea mai mare parte a anului trecut, Vietnam se află acum în mijlocul celui mai intens focar de COVID de când a început pandemia. Ministrul Long a spus că noua variantă ar putea explica de ce cazurile din Vietnam au crescut atât de repede.

Peste 3.600 de infecții Covid-19 au fost raportate în Vietnam doar de la sfârșitul lunii aprilie. Puțin sub 6.400 de cazuri au fost raportate de la începutul crizei sanitare.

Până în prezent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a identificat patru variante ale SARS-CoV-2 de interes global. Acestea includ variante care au apărut mai întâi în India, în Marea Britanie, în Africa de Sud și în Brazilia.

ADVERTISEMENT