News

O nouă variantă de coronavirus, cu 32 de mutații. Ce spun specialiştii despre tulpina din Africa de Sud

O nouă variantă a coronavirusului a fost descoperită în Africa de Sud. Specialiștii avertizează că aceasta are 32 de mutații și poate fi periculoasă.
25.11.2021 | 16:54
O noua varianta de coronavirus cu 32 de mutatii Ce spun specialistii despre tulpina din Africa de Sud
ADVERTISEMENT

Cercetătorii din Africa de Sud au transmis în cursul zilei de joi faptul că aceștia au descoperit o nouă variantă a coronavirusului.

De asemenea, aceștia au informat că această nouă tulpină a Covid-19 ar fi de vină pentru creșterea numărului de infectați.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au anunțat și faptul că această nouă variantă a coronavirusului are un număr de mutații, mai precis 32.

Specialiștii au anunțat că aceasta varianta a Covid-19 are multe mutații

„Din păcate, am detectat o nouă variantă care este un motiv de îngrijorare în Africa de Sud”, a declarat virologul Tulio de Oliveira într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, provoacă o reapariție a infecțiilor”, a spus el, conform The Guardian.

De asemenea, această nouă variantă a coronavirusului a fost deja detectată și în Botswana, după ce călătorii au venit în Africa de Sud și s-au infectat aici.

Ministrul sănătății din Africa de Sud, declarații despre această tulpină

Totodată, ministrul sănătății a transmis faptul că această nouă variantă le dă motive serioase de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

„Iată o variantă de mutație care provoacă îngrijorare serioasă. Am sperat că am putea avea o pauză mai lungă între valuri – posibil că va dura până la sfârșitul lunii decembrie sau chiar anul viitor în ianuarie”, a declarat ministrul sănătății, Joe Phaahla.

Trebuie precizat faptul că numărul infecțiilor a crescut la 1200 în cursul zilei de ieri, după ce la începutul acestei luni numărul infectațiilor raportate era de circa 100.

ADVERTISEMENT

Această mutație a coronavirusului a fost descoperită pentru prima dată în Botswana, unde au fost descoperite trei cazuri. Și în Africa de Sud au mai fost găsite încă șase și unul în Hong Kong.

Specialiștii recomandă monitorizarea acestei tulpini noi

Doctorul Tom Peacock, virolog la Imperial College London, a postat detalii despre noua variantă de coronavirus și a spus că aceasta trebuie monitorizată.
 
„Trebuie monitorizat foarte, foarte mult”, a scris acesta, pe rețelele de socializare.

Profesorul Francois Balloux, directorul Institutului de Genetică UCL a transmis că nu există motive de îngrijorare, dar situația trebuie analizată îndeaproape.

„Este dificil de prezis cât de transmisibil poate fi în acest stadiu. Deocamdată ar trebui monitorizată și analizată îndeaproape, dar nu există niciun motiv să ne îngrijorăm prea mult dacă nu începe să crească în frecvență în viitorul apropiat”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT