News

O nouă variantă de vaccin de la Pfizer: a treia doză, împreună cu utilizarea unui ser anti-pneumococic

Compania farmaceutică Pfizer încearcă o nouă variantă de vaccin împotriva coronavirusului, alături de un ser anti-pneumococic.
25.05.2021 | 15:59
O noua varianta de vaccin de la Pfizer a treia doza impreuna cu utilizarea unui ser antipneumococic
ADVERTISEMENT

Pfizer a transmis că a început să facă teste pentru o nouă variantă a vaccinării împotriva noului coronavirus. Este vorba despre folosirea serului de imunizare pentru coronavirus împreună cu vaccinul anti-peumoconic al companiei.

O nouă variantă de vaccin de la Pfizer

Compania Pfizer a anunțat că a început deja testările pe adulții de peste 65 de ani în acest studiu, al cărei scop este de a stabili dacă combinarea celor două vaccinuri menționate este una sigură.

ADVERTISEMENT

De asemenea, compania farmaceutică a transmis că dorește să afle care este răspunsul sistemului imunitar pe diferite persoane, în cazul în care se face acest mix de seruri, transmite Reuters.

Compania a mai transmis că vaccinul pneumococic în cauză este numit 20vPnC și este format pentru a-i salva pe adulți de la peste 20 de stereotipuri care provoacă bolile pneumococice, precum și pneumonia.

ADVERTISEMENT

Cum se va desfășura acest studiu al Pfizer

Acest nou studiu efectuat de Pfizer-BioNTech se va realiza asupra 600 de adulți. Aceștia vor fi selectați din ultima fază a studiului despre vaccinul pentru coronavirus al celor două companii.

Un lucru necesar pentru a fi acceptat în studiu este să fi primit deja cea de-a doua doză de vaccin de la Pfizer, cu cel puțin jumătate de an înainte de a participa la noua cercetare.

ADVERTISEMENT

Inițial, s-a recomandat ca vaccinurile împotriva noului coronavirus să fie administrate de unele singure, dar acum se pare că există teorii că o combinație de seruri ar putea ajuta mult mai mult.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat, ulterior, că experiențele cu vaccinurile non-COVID arată că nu ar trebui să fie probleme cu administrarea.

ADVERTISEMENT

Astfel, vaccinul pentru coronavirus poate fi administrat simultan cu alte tipuri de seruri de imunizare sau persoana în cauză poate fi vaccinată în aceeași zi cu două tipuri diferite.

Studiul nu este încă terminat, astfel că va mai dura până când vor fi disponibil rezultatele acestuia. Abia atunci se va vedea ce efecte are, de fapt, combinarea celor două seruri.

Compania Pfizer va anunța toate datele acestui studiu, când el va fi finalizat, iar atunci se vor lua în considerare toate datele acestuia și de către alte companii producătoare de vaccin.

ADVERTISEMENT