News

O nouă zi de cercetări în cazul Caracal. Ce fac anchetatorii cu Gheorghe Dincă. Avocatul familiei Melencu: “Miroase totul a cadavru” – Update

06.08.2019 | 12:21
O noua zi de cercetari in cazul Caracal Ce fac anchetatorii cu Gheorghe Dinca Avocatul familiei Melencu Miroase totul a cadavru  Update

Este a cincea zi de cercetări în cazul Caracal, acasă la suspectul de crime în serie Gheorghe Dincă. Procurorii DIICOT detașați de la București și polițiștii investighează alte părți din casa psihopatului precum și cele trei telefoane ale acestuia pe care le-au găsit în locuință. Va fi analizat și telefonul Alexandrei, găsit într-un parc din Caracal.

Update, ora 12.21. Avocatul familiei Melencu a făcut noi declarații: “Anchetatorii nu vor afla astăzi ce e este în telefoane. Sunt 2 etape:  etapa clonării a ce se afla in telefoane, după care se analizează. Dincă asistă la percheziții. Procedura e riguroasă pentru a nu putea ridica un viciu de procedură. I se dă apă, este lăsat să stea jos. Pare resemnat (…) Incerc să-i portejez pe cei din familia Melencu, este o mare presiune (…) În această casă pute totul a cadavru. Este un dezastru total, e ca și cum ar fi o explozie într-un atelier auto, după care a venit cineva să răscolească. Este absolut înfiorător. Iese mirosul din subsol, din pereți. Am intrat și în subsol”.

Totodată, anchetatorii au început să spargă gropile cimentate din curtea criminalului.

Cercetări în cazul Caracal. A cincea zi. Se investighează cele trei telefoane găsite acasă la Gheorghe Dincă

Inițial, pe surse, se credea că Dincă ar fi aruncat doar cartela care era în telefonul Alexandrei Măceșanu, într-un coș de gunoi din Caracal, însă ulterior s-a comunicat că s-a descoperit, de fapt, telefonul cu tot cu cartelă. În acest caz am asistat la o comunicare dezastruoasă din partea autorităților, iar unele informații valabile acum câteva zile s-au schimbat de tot.

S-a spus inclusiv că s-ar fi găsit telefonul Luizei într-un lan de floarea soarelui, însă după aceea s-a aflat că acesta este căutat în continuare. Chiar și pentru cei mai buni experți care au lucrat în astfel de cercetări este greu de explicat de ce autoritățile se bâlbâie atât de mult și cine ar avea interesul ca informațiile contradictorii să apară în public.

cercetari la caracal
Casa groazei ascunde multe secrete. Sursa foto: gândul.info

Procurorii ar putea găsi probe noi și în mașina lui Dincă

Totodată, procurorii vor investiga și mașina groazei, condusă de Gheorghe Dincă, cea cu care le-a transportat pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Ieri, în a patra zi de cercetări la fața locului s-au ridicat mai multe probe dintr-o pădure din Caracal, la indicațiile extrem de precise ale lui Gheorghe Dincă.

S-au dus la INML un sac plin cu oase și cenușă care ar aparține, conform declarațiilor mecanicului auto, fetei dispărute pe 14 aprilie, Luiza Melencu. Familia Luizei nu crede în cercetarea pe care o fac procurorii, mai ales că din data dispariției ei nu au fost informați cum decurge ancheta. Bunicii și mama Luizei spun că autoritățile, de la polițiști la procurori, își bat joc de ei.