News

O nouă zi, o nouă problemă la metrou! Aglomerație creată de un tren fără călători care s-a defectat

13.10.2020 | 09:53
O noua zi o noua problema la metrou Aglomeratie creata de un tren fara calatori care sa defectat
ADVERTISEMENT

Din nou probleme la metrou. Un tren fără călători s-a defectat și a blocat toată circulaţia marţi dimineaţă, pe ruta Preciziei-Unirii.

S-a mers greu din cauza problemelor tehnice și au fost întârzieri foarte mari. Acest lucru a generat aglomerație în stații.

ADVERTISEMENT

”Se circulă în pendulă pe relaţia Preciziei-Lujerului, iar trenurile cu direcţia Angel Saligny întorc la staţia Lujerului,” se precizează în comunicatul emis de Metrorex.

Aglomerație creată la metrou de un tren defect

“Metrorex informează că astăzi, 13.10.2020, începând cu ora 8.15, pe distanța Preciziei – Eroilor 1 de pe Magistrala 3, circulaţia se desfăşoară cu dificultate, urmare a unei defecţiuni tehnice apărute la un tren fără călători.

ADVERTISEMENT

Pentru asigurarea continuării călătoriei acestora, circulaţia trenurilor a fost reorganizată astfel: se circulă în pendula pe relaţia Preciziei-Lujerului, iar trenurile cu direcţia Angel Saligny întorc la staţia Lujerului. Precizăm că se fac anunţuri de informare prin instalaţiile de sonorizare. Ne cerem scuze pentru disconfort şi vă mulţumim pentru înţelegere!” – comunicat Metrorex.

În plină pandemie, când oamenii ar trebui să respecte regulile de distanțare socială, metroul din București adună probleme după probleme.

ADVERTISEMENT

Din cauza situaţiei create azi dimineață, călătorii au fost nevoiți să stea în aglomerație și nu au putut să păstreze restricțiile impuse de autorități. Nu este primul incident. Acum câteva zile o garnitură de tren a bubuit și a creat panică în rândul oamenilor. Săptămâna trecută o persoană a făcut infarct. A fost nevoie de interveția SMURD, iar sute de persoane s-au înghesuit în stații.

Recent, profesorul Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă referitor la numărul mare de persoane care stau înghesuite în metrou.

ADVERTISEMENT

„Discutam despre școli și eu spuneam că transmiterea e limitată acolo, în schimb transportul în comun, am văzut imagini de la stația de metrou Unirii unde erau 3.000 de persoane. Acolo am o problemă. Și atunci, înainte de carantină, aș face un apel către toți agenții economici să stabilească programe decalate pe durata a două ore și atunci distanțăm transportul, decongestionăm mijloacele de transport și o să putem să vedem rezultate mai spectaculoase și mai bune decât să închidem toate activitățile”, a spus Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT