Sport

O oprește cineva pe Iga Swiatek? Liderul mondial a câștigat și al patrulea turneu la rând în circuitul WTA

Nimeni nu-i mai stă în cale Igăi Swiatek. La Stuttgart, poloneza în vârstă de 20 de ani a câștigat al patrulea turneu WTA consecutiv, după ce a învins-o în finală pe Aryna Sabalenka (23 de ani).
24.04.2022 | 17:41
O opreste cineva pe Iga Swiatek Liderul mondial a castigat si al patrulea turneu la rand in circuitul WTA
Iga Swiatek a câștigat turneul de la Stuttgart. FOTO: Twitter WTA
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek este campioana de la Stuttgart! Liderul mondial a învins-o în două seturi pe Aryna Sabalenka (locul 4 WTA) , scor 6-2, 6-2, cucerind astfel al patrulea turneu consecutiv.

Iga Swiatek e de neoprit în circuitul WTA! Liderul mondial a cucerit și turneul de la Stuttgart

Iga Swiatek continuă să fie un fenomen al tenisului feminin. Poloneza nu i-a dat nicio șansă Arynei Sabalenka în finala de la WTA Stuttgart 500.

ADVERTISEMENT

În urma succesului cu bielorusa, liderul mondial a ajuns la 21 de victorii consecutive. 23, dacă punem la socoteală și partidele din Fed Cup, când Swiatek le-a bătut pe Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu.

Mai mult decât atât, odată cu victoria de la Stuttgart, Iga Swiatek a ajuns la patru turnee câștigate la rând, după ce a reușit să își adjudece și trofeele de la Doha, Indian Wlls și Miami.

ADVERTISEMENT

Poloneza, lider detașat în clasamentul WTA

Cu succesul din Germania, Iga Swiateh a ajuns la 7181 de puncte în ierarhia WTA, cu 2136 de puncte mai multe decât Paula Badosa, ocupanta locului 2 în clasamentul live.

În ceea ce o privește pe finalistă, Aryna Sabalenka (4711 puncte) rămâne pe locul 4 WTA, în urma Barborei Krejcikova, care are 4975 puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Pentru victoriia de la WTA Stuttgart 500, Iga Swiatek a plecat acasă cu un cec în valoare de 93823 de euro, dar și cu un automobil Porsche Taycan GTS Sport Turismo.

„Aryna, este mereu foarte dificil să joc împotriva ta. A fost un meci dificil. Vreau să-i mulțumesc echipei, ultimele zile au fost grele. Îi mulțumesc și tatălui, s-a decis în sfârșit să vină cu mine la turnee”, a transmis Iga Swiatek, imediat după victoria de la Stuttgart.

ADVERTISEMENT

Pentru a trece de Aryna Sabalenka în finala de la Stuttgart, Swiatek a avut nevoie de doar o oră și 24 de minute. Momentul-cheie al meciului s-a petrecut în setul secund, la scorul de 3-2 pentru poloneză, când aceasta a izbutit un break după un game lung, cu trei egalități.

ADVERTISEMENT