News

O pacientă din Botoșani a infectat cu coronavirus peste 150 de cadre medicale. Neglijențe pe bandă în unitatea sanitară

21.04.2020 | 17:50
O pacienta din Botosani a infectat cu coronavirus peste 150 de cadre medicale Neglijente pe banda in unitatea sanitara
ADVERTISEMENT

O pacientă de 27 de ani din Botoșani a infectat cu coronavirus peste 150 de cadre medicale din unitatea sanitară. Totul s-a întâmplat din cauza unor neglijențe uriașe ale celor de la Spitalul din oraș.

O pacientă din Botoșani a îmbolnăvit cu coronavirus peste 150 de cadre medicale

Peste 150 de cadre medicale din Botoșani au fost infectate cu COVID-19 de o pacientă de 27 de ani care s-a prezentat la unitatea sanitară în luna martie.

ADVERTISEMENT

După Suceava, iată că și Botoșaniul intră pe lista orașelor în care deciziile proaste de management au dus la trecerea pe bară a sute de cadre medicale de la spitalul din oraș.

Spitalul Judeţean ”Mavromati“ din Botoşani s-a transformat într-un focar uriaş de coronavirus. Peste 150 de cadre, printre care medici, asistente şi infirmiere s-au îmbolnăvit în ultimele 30 de zile.

ADVERTISEMENT

De la finalul lunii martie până la jumătatea lunii aprilie, din cauza extinderii focarului, au fost închise opt secţii ale spitalului.

Conform datelor oficiale, confirmate şi de Prefectura Botoşani, în data de 21 aprilie existau în judeţ 169 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, dintre care în jur de 150 la Spitalul Judeţean ”Mavromati“, informează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Neglijențe pe bandă în unitatea medicală din Botoșani

De la ”pacientul zero” la pacientul 150, în unitatea medicală din Botoșani s-au petrecut o serie de lucruri revoltătoare, care au dus la criza din acest moment și la extinderea focarului de COVID-19.

Problemele de la Botoșani au început în urmă cu exact o lună. Pe 21 martie, o tânără de 27 de ani din comuna botoşăneană Cândeşti, a fost adusă de urgenţă la spital cu ambulanţa.

ADVERTISEMENT

Pacienta avea simptome de coronavirus și a fost dusă iniţial la Secţia de Infecţioase, apoi purtată timp de două zile prin alte secţii ale Spitalului ”Mavromati“, din blocul central ajungând în cele din urmă la Terapie Intensivă.

Au început apoi probleme de management. Personalul medical nu a avut echipamentul de protecţie adecvat şi nici nu au fost luate măsurile specifice în astfel de cazuri. Pacienta a fost testată abia după trei zile, aflându-se că rezultatul este pozitiv. În toată această perioadă, medicii şi asistenţii intraţi în contact cu tânăra au devenit fără arme în fața virusului.

Au apărut cazurile de iresponsabilitate și în rândul cadrelor medicale, după ce unul dintre medicii spitalului, intrat în contact cu pacienta infectată, nu a respectat autoizolarea. Acesta avea simptome de infecţie cu noul coronavirus dar cu toate acestea s-a prezentat în continuare la spital şi a consultat zeci de pacienţi.

A fost de altfel confirmat cu COVID-19 şi internat. Acum, medicul este cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Din acel moment, numărul cadrelor medicale infectate a crescut progresiv de la o zi la alta.

ADVERTISEMENT