News

O parte din mall-uri se vor redeschide din 15 mai. Ce condiții trebuie să respecte

13.05.2020 | 20:27
O parte din malluri se vor redeschide din 15 mai Ce conditii trebuie sa respecte
ADVERTISEMENT

Unele mall-uri s-ar putea redeschide din 15 mai, după ce parlamentarii au modificat miercuri proiectul Guvernului pentru instituirea stării de alertă.

O parte din mall-uri se redeschid în 15 mai

Mai exact, e vorba de mall-urile mai mici de 15.000 metri. Mall-uri precum Afi Cotroceni sau Băneasa Shopping Center, sau Iulius Mall din Timișoara sau Cluj nu vor beneficia de aceast amendament.

ADVERTISEMENT

„Art. 9. – (1) Pe durata stării de alertă se pot suspenda activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, cu acordul CNSSU.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică în cazul centrelor comerciale mici de sub 15.000 mp, cu magazine individuale din incintă de sub 500 mp fiecare”, este precizat în proiectul de lege.

ADVERTISEMENT

Deputatul care a inițiat legea susține că a fost gândită pentru a redeschide micile mall-uri din provincie, unde oamenii nu petrec mult timp și vin doar pentru a face cumpărături esențiale.

Premierul Ludovic Orban anunțase că în mall-uri vor fi deschise o serie de magazine, în special cele care au intrare direct din stradă.

ADVERTISEMENT

Am avut discuții și legate de deschiderea mall-urilor. Au fost prezentate situații specifice unde sunt magazine care au intrări exterioare, acelea vor fi deschise.

Vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Practic, o parte dintre acestea au fost deschise și în situație de urgență”, a explicat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Mall-urile mari ar putea fi redeschise după 1 iunie, în a doua fază a măsurilor de relaxare. Autoritățile așteaptă înainte ca numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus să scadă timp de 2 săptămâni, înainte de a lua o decizie.

De același regim vor avea parte și barurile și restaurantele, care sunt nevoite să mai aștepte câteva săptămâni pentru a-și reprimi clienții. Cu toate acestea, redeschiderea nu înseamnă o reîntoarcere la localitate ci un nou mod de viață cu multe restricții și măsuri de precauție.

ADVERTISEMENT
Tags: