News

O parte dintre români au interzis la programul ”Rabla pentru electrocasnice”: ”Și-au bătut joc data trecută”

O parte dintre români nu vor beneficia în continuare de voucherele oferite în cadrul programului ”Rabla pentru electrocasnice”.
02.12.2022 | 17:54
O parte dintre romani au interzis la programul Rabla pentru electrocasnice Siau batut joc data trecuta
Rabla Electrocasnice în 2022. Foto: Flickr.com
ADVERTISEMENT

Ministrul mediului Tanczos Barna anunță că unii români ”și-au bătut joc” de această campanie, deci nu vor mai primi niciodată un voucher de acest tip.

O parte dintre români nu vor mai beneficia de vouchere pentru electrocasnice

Ministrul a punctat la TVR Info că programul va fi regândit în special pentru ca cei care au primit vouchere, dar nu le-au folosit, să nu mai beneficieze în viitor de această facilitate.

ADVERTISEMENT

“Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o interdicţie de a mai participa pentru acelaşi tip de aparatura electrocasnică la următoarea sesiune. Acest lucru îi va descuraja pe cei care se înscriu, dar nu folosesc voucherul respectiv.

Se poate extinde fără nicio problemă. Până la urmă anul viitor, dacă continuăm programul, putem să spunem că cei care au blocat programul şi practic şi-au bătut joc de posibilitatea de a beneficia de un asemenea sprijin financiar din partea statului să nu mai aibă dreptul să participe”, a declarat Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT

Totodată, Barna a lăsat să se înțeleagă că valoarea voucherelor ar putea fi majorată, pentru că electrocasnicele sunt tot mai scumpe de la zi la zi.

“Anul viitor cu siguranţă va trebui să reanalizăm şi condiţiile de piaţă, pentru că într-un an de zile se schimbă foarte multe lucruri. Există posibilitatea creşterii valorii.

ADVERTISEMENT

Putem analiza şi eficienţa pe fiecare componentă, privind aspiratoarele sau aparatele de aer condiţionat, acolo unde nu există un interes mare putem să luăm aceeaşi decizie pe care am luat-o în cazul televizoarelor, de a scoate anumite echipamente electrocasnice din program şi să ne focusăm pe ce prezintă un interes şi au un efect mare asupra facturilor la energie”, a completat ministrul.

Programul a fost gândit pentru românii care voiau să-și înlocuiască electrocasnicele vechi cu unele noi. Problema e că mulți oameni și-au predat ”hârburile”, au încasat voucherele de reducere, după care nu au mai cheltuit niciodată aceste vouchere.

ADVERTISEMENT

Așadar, alți oameni care probabil și-ar fi dorit să facă o investiție reală au fost privați de acest drept, motiv pentru care ministrul mediului va alcătui o listă neagră cu românii care ”și-au bătut joc” de semnificația acestui program.

ADVERTISEMENT