News

O pensionară s-a înecat în Techirghiol. Victima în vârstă de 85 de ani venise pe litoral pentru a se relaxa

O pensionară din București a murit înecată îl celebrul lac Techirghiol, trupul victimei fiind zărit de ceilalți turiști veniți la băi și la relaxare.
16.06.2024 | 15:31
O pensionara sa inecat in Techirghiol Victima in varsta de 85 de ani venise pe litoral pentru a se relaxa
O pensionară s-a înecat în Techirghiol. Victima în vârstă de 85 de ani venise pe litoral pentru a se relaxa
ADVERTISEMENT

Turista în vârstă de 85 de ani a murit în apropiere de plaja Șincai, iar cei care au sunat la 112 și au alertat autoritățile au fost turiștii din zonă. La fața locului a fost trimis inclusiv un elicopter SMURD, alături de o ambulanță, însă medicii nu au mai avut ce să facă pentru femeie. Aceasta a fost scoasă din apă fără suflare.

O pensionară s-a înecat în Techirghiol, după ce i s-ar fi făcut rău

Polițiștii vor contacta acum familia decedatei, astfel că oamenii să se poată pregăti de înmormântare. Martorii spun că victima plutea cu fața în apă, însă momentan nu se cunosc cauzele morții. Cel mai probabil vârsta înaintată a victimei și căldura de afară au fost cei doi factori care au dus inevitabil la deces. Cel mai probabil femeii i s-a făcut rău înainte de a se îneca.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai mulți ani, o femeie în vârstă de 68 de ani murea după ce se îneca în același loc, în zona lacului Techirghiol din Eforie Nord. Femeia plecase acolo să se relaxeze, însă la un moment dat a dispărut. Alertați, oamenii din jur au sunat la 112, astfel că polițiștii au demarat căutările de urgență.

Din păcate aceasta a fost găsită după mai multe ore, înecată. ”Femeia nu mai fusese văzută în zonă de circa două ore, existând suspiciuni că a dispărut în lac. Persoana a fost găsită şi scoasă din apă, în stare de inconştienţă, de echipajul de pe ambarcaţiunea ce deserveşte Lacul Techirghiol, fiind preluată ulterior de pompierii paramedici de pe o ambulanţă SMURD, pentru efectuarea manevrelor de resuscitare”, au transmis reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Nici în acest caz medicii nu au avut ce să mai facă și au fost nevoiți să constate decesul. Litoralul românesc își ia în fiecare vară tributul de suflete, acei oameni care sunt consumați de valuri. Cel mai recent caz este cel al unui bărbat de 50 de ani care s-a înecat la Mamaia, sub privirile neputincioase ale prietenilor.

Un bărbat s-a înecat la Mamaia în urmă cu o lună

Conform reprezentanților ISU Dobrogea, pompierii au fost chemați să intervină în zona Hotelului Sulina din Mamaia. ”La faţa locului s-au deplasat o autospecială cu apă şi spumă, o ambarcaţiune RIB şi un echipaj SMURD B. Persoana înecată era un bărbat de aproximativ 50 de ani, care a fost recuperat din Marea Neagră”, au transmis salvatorii.

ADVERTISEMENT

”La data de 28 aprilie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa-Secţia de Poliţie Mamaia au fost sesizaţi cu privire la faptul că în apă Mării Negre se află cadavrul unui bărbat. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, persoană decedată nefiind identificată până în acest moment.

În cauză cercetările continuă în vederea stabilirii cauzelor decesului şi a identificării persoanei, fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, au transmis și reprezentanţii IPJ Constanţa. Astfel de situații ar putea fi evitate dacă oamenii ar respecta mai atent sfaturile salvamarilor.

ADVERTISEMENT

Cel mai negru an a fost 2018, atunci când de la 1 mai până pe 4 septembrie, pe litoralul românesc al Mării Negre au murit înecați 32 de ani. În urmă cu un an se înregistrau 18 decese. De altfel, românii care citesc presa s-au obișnuit în sezonul estival să citească aproape zilnic o știre cu un om care s-a înecat sau a fost aproape de moarte pe litoral.

ADVERTISEMENT