Sport

O pereche de pantofi sport purtați de Michael Jordan, vândută la licitație. Suma record obținută

14.08.2020 | 16:11
O pereche de pantofi sport purtati de Michael Jordan vanduta la licitatie Suma record obtinuta
O pereche de pantofi sport Air Jordan 1 purtați de legendarul baschetbalist Michael Jordan a fost vândută la licitație pentru o sumă record
ADVERTISEMENT

O pereche de pantofi sport Air Jordan 1 purtați de legendarul baschetbalist Michael Jordan a fost vândută la licitație pentru o sumă record.

Pantofii de culoare roşu şi alb, cu semnul firmei Nike, din faimosul model Air Jordan 1 Chicago, au fost purtaţi de sportiv în timpul unei partide amicale disputate pe 25 august 1985 la Trieste, în Italia.

ADVERTISEMENT

Aflat în turneu de promovare pentru Nike, Michael Jordan a îmbărcat maioul Stefanel Trieste, una dintre echipele din prima divizie italiană, pentru a juca contra lui Juve Caserta.

Suma fabuloasă plătită la licitație pentru o pereche de pantofi sport purtată de Michael Jordan

Acest meci, în care Michael Jordan a marcat 30 de puncte, este cunoscut mai ales pentru o acţiune precisă, în timpul căreia legendarul baschetbalist a zburat într-un slam dunk care a distrus panoul de plexiglas al coșului.

ADVERTISEMENT

În pantoful stâng a rămas un fragment din plexiglas, a indicat casa Christie’s, cea care a scos perechea la licitațiee, care iniţial a estimat lotul între 650.000 şi 850.000 de dolari la o sesiune online din 30 iulie.

În cele din urmă la licitația de joi, pantofii sport purtați acum aproaape 35 de ani de Michael Jordan au fost vânduți pentru suma 650.000 de dolari, doborând recordul pentru cei mai scumpi din istorie, la aproape trei luni după un record stabilit pentru un model similar.

ADVERTISEMENT

În total, dintre cele 11 perechi Air Jordan purtate în meciuri sau care i-au aparţinut jucătorului şi care au fost incluse în această sesiune de vânzări online, nouă au fost cumpărate, cu o sumă totală de 931.875 de dolari.

Michale Jordan a jucat în documentarul-fluviu în zece părţi ”The Last Dance”, difuzat de Netflix, iar automobilul Mercedes Benz pe care l-a condus a ajuns să fie vândut pe eBay. Mașina a fost achiziționată de curând de Beverly Hills Car Club, care speră să obțină pe ea 76.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Un bilet de la meciul de debut în NBA a lui Michael Jordan, jucat pe 26 octombrie 1984 între Chicago Bulls și Washington Bullets, a fost vândut în luna mai la o licitaţie și a fost achiziţionat cu incredibila sumă de 25.000 de dolari, în condiţiile în care biletul costase atunci 170 de dolari.

ADVERTISEMENT