News

O persoană a ars într-un apartament din București în prima zi de Paște. Mai mulți locatari au fost evacuați de pompieri

O persoană a murit după ce a ars într-un incendiu produs la etajul 12 al unui bloc din București, în timp ce mai multe persoane au fost evacuate de pompieri.
05.05.2024 | 14:01
O persoana a ars intrun apartament din Bucuresti in prima zi de Paste Mai multi locatari au fost evacuati de pompieri
O persoană a ars într-un apartament din București în prima zi de Paște. Mai mulți locatari au fost evacuați de pompieri
ADVERTISEMENT

Incendiul a cuprins apartamentul de la etajul 12 al unui bloc din Sectorul 4 al Capitalei, chiar în prima zi de Paște. Conform reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în momentul în care pompierii au ajuns la fața locului întreaga casă a scării era inundată cu fum.

O persoană a ars într-un apartament din București în noaptea de Înviere

Din păcate o persoană a fost găsită carbonizată în balconul locuinței afectate de incendiu. De asemenea, alte trei persoane au fost evacuate de la etajele superioare ale blocului, preventiv, însă aceste persoane nu au avut nevoie de asistență medicală. Cel mai probabil cauza incendiului a fost o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

ADVERTISEMENT

Pompierii și salvatorii SMURD din toată țara au avut mult de muncă în ultimele 24 de ore, la nivel național. Multe dintre cazurile SMURD, ce-i drept, au fost pentru a acorda primul ajutor persoanelor care, cel mai probabil, au mâncat prea mult de sărbători.

Așadar, în toată țara au fost înregistrate ”1.470 de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 78 de incendii, 1.176 cazuri SMURD (1.170 pentru acordarea primului ajutor medical și 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 216 situații pentru protecția comunităților”, conform reprezentanții IGSU.

ADVERTISEMENT

O garsonieră din Caransebeș a ars, o persoană a fost găsită carbonizată înauntru

Potrivit sursei citate, numărul intervențiilor la care au participat efectivele ISU au înregistrat o ușoară creștere față de perioadă similară a anului trecut. Salvatorii vorbesc despre o creștere cu ”aproximativ 7% (1470 în anul 2024, față de 1.371 intervenții în anul 2023)”.

În urmă cu 24 de ore, în noaptea de vineri spre sâmbătă seara, pompierii erau chemați la un bloc de garsoniere din Caransebeș. Acolo, un bărbat a ars de viu după ce și-a uitat aprinsă țigara, lucru constatat de pompieri la finalul intervenției.

ADVERTISEMENT

”În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitaţi să intervină pe strada Independenţei din municipiul Caransebeş, acolo unde a avut loc un incendiu într-o garsonieră situată la parterul unui imobil tip P+1.

La faţa locului s-au deplasat, în cel mai scurt, pompierii din cadrul Detaşamentului Caransebeș. Aceștia au trimis la fața locului două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost trimis două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin şi două echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin”, au transmis reprezentanții ISU Caraş-Severin.

ADVERTISEMENT