News

O persoană a fost ucisă în Spania, la o biserică. Autoritățile suspectează un posibil atac terorist. Suspectul, reținut

Autoritățile din Spania anchetează un posibil atac terorist. O persoană a fost ucisă la o biserică. Suspectul, un marocan în vârstă de 25 de ani, a fost reținut de poliția iberică.
26.01.2023 | 09:41
O persoana a fost ucisa in Spania la o biserica Autoritatile suspecteaza un posibil atac terorist Suspectul retinut
Atac cu sabia la o biserică din Spania. Un mort și mai mulți răniți. Sursa foto: Twitter / sevilla.abc.es / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Teroare, miercuri, într-un oraș din regiunea Andaluzia, Spania. O persoană a murit și mai multe au fost rănite grav, într-o biserică.

Atac cu sabia la o biserică din Spania. Un mort și mai mulți răniți

Oamenii au fost atacați de un bărbat înarmat cu o macetă sau o sabie, potrivit primelor mărturii ale martorilor.

ADVERTISEMENT

Atacul cu armă albă a avut loc cu puţin înainte de ora 19:00 (ora locală). Suspectul înarmat a intrat în biserica San Isidro din Algeciras și a agresat un preot, care a fost grav rănit.

De aici, atacatorul s-a dus la o a doua biserică, Nuestra Senora de La Palma, la 5 minute de mers pe jos, unde l-a atacat pe paracliser. Rănit, acesta a fugit în stradă, într-o piață publică. Rănile sale au fost extrem de grave și bărbatul a decedat.

ADVERTISEMENT

Primăria din Algeciras a spus că preotul atacat este internat și se află în stare stabilă. Presa iberică a relatat că încă cel puțin trei persoane au mai fost rănite de suspect.

Autoritățile spaniole au deschis anchetă pentru terorism

Curtea Naţională de Justiție a Spaniei a declarat că un judecător a deschis o anchetă cu privire la un posibil act de terorism.

ADVERTISEMENT

Poliția investighează incidentul, a anunțat Ministerul de Interne, pentru a stabili ”natura atacului”. Nu s-au oferit informații cu privire la motivul din spatele atacului.

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a avut o reacție pe site-urile de socializare după această tragedie.

ADVERTISEMENT

Vreau să-mi exprim cele mai sincere condoleanțe pentru familia bărbatului ucis în teribilul atac de la Algeciras. Le doresc răniților o însănătoșire rapidă”, a scris Sanchez pe Twitter.

Poliția a anunțat identitatea atacatorului

La scurt timp după atac, suspectul a fost reținut, fiind condus la sediul Poliției Naționale. Acesta este cercetat pentru infracțiuni de terorism.

Potrivit El Mundo, în ultima perioadă, Poliția a sporit supravegherea lui Yasin Kanza, suspectul acestui atac.

În vârstă de 25 de ani, bărbatul are cetățenie marocană. El se afla din vară în Algeciras și atitudinea sa din ultimele luni a atras atenția agenților, care l-au avut mereu pe radar.

Poliția l-a ținut sub control, dar, neavând antecedente penale, nu au putut decât să-l monitorizeze.

ADVERTISEMENT