News

O persoană aflată în arest preventiv, infectată cu noul coronavirus, a fost internată la Jilava

29.04.2020 | 17:32
O persoana aflata in arest preventiv infectata cu noul coronavirus a fost internata la Jilava
ADVERTISEMENT

Un persoană aflată în arest preventiv și confirmată a fi infectată cu noul coronavirus, a fost transferată temporar, pentru internare și tratament, la Penitenciarul Spitalului București- Jilava.

O persoană aflată în arest preventiv, infectată cu noul coronavirus, a fost internată la Jilava

Persoana care a întâmpinat probleme cu legea în această perioadă a fost confirmată cu noul coronavirus într-un spital din rețeaua sanitară publică și a fost transferată aseară la Jilava, informează Administrația Națională a Penitenciarelor.

ADVERTISEMENT

Potrivit instituției, în secția specializată de la Jilava se pot trata deținuți cu forme ușoare sau medii de COVID-19.

“Vă informăm că, în seara zilei de marţi, 28.04.2020, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării, o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată COVID-19 de reţeaua sanitară publică.

ADVERTISEMENT

Având în vedere recomandarea reţelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, acest caz va fi gestionat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava”, a transmis, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), conform News.ro.

Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, unitatea desemnată pentru deținuți cu forme de coronavirus

Sursa citată mai anunță că Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava este unitatea sanitară desemnată pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, “cu infecţii emergente şi reemergente, denumite în continuare AP-IE/RE, conform OMS nr. 489 din 23 martie 2020”.

ADVERTISEMENT

Inițial acestei decizii luate de către Ministerul Sănătății, unitatea penitenciar-spital, în cadrul căreia există o secţie de boli infecţioase, a fost prevăzută în planurile de măsuri elaborate la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidenţa acestui context epidemiologic.

La Jilava s-au amenajat saloane care dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri uşoare sau medii de infectare cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, persoana adusă miercuri la Jilava este a doua din sistemul penitenciar diagnosticată cu noul coronavirus. Marți, 28 aprilie, ANP a anunțat că un deținut de la Penitenciarul Deva a fost testat pozitiv.

ADVERTISEMENT