News

O persoană infectată cu coronavirus din cinci nu prezintă vreun simptom. Studiul determină rata mortalităţii

04.05.2020 | 18:57
O persoana infectata cu coronavirus din cinci nu prezinta vreun simptom Studiul determina rata mortalitatii
ADVERTISEMENT

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bonn arată că o persoană infectată cu coronavirus din cinci nu prezintă vreun simptom.

O persoană infectată cu coronavirus din cinci nu prezintă vreun simptom

Conform Agerpres, care citează AFP, studiul a fost desfăşurat pe bolnavii înregistraţi la Gangelt, un mic oraş de aproximativ 11.000 de locuitori din districtul Heinsberg, unul dintre principalele focare ale epidemiei de coronavirus din Germania.

ADVERTISEMENT

Studiul, bazat pe intervievarea şi analiza situaţiei medicale a unui număr de 919 persoane din 405 gospodării, arată că o persoană infectată cu coronavirus din cinci nu prezintă vreun simptom.

Mai mult, cercetarea a permis şi determinarea cu precizie a ratei mortalităţii. La Gangelt, aproximativ 15% din populaţie a fost infectată, iar rata mortalităţii în rândul celor bolnavi de COVID-19 a atins 0,37%.

ADVERTISEMENT

”Persoanele presupuse a se afla într-o stare bună de sănătate pot fi purtătoare ale virusului”

”Dacă extrapolăm aceste valori la cele peste 6.700 de decese puse pe seama COVID-19 în Germania, numărul total de persoane infectate va fi estimat la aproximativ 1,8 milioane”, se arată în studiu.

Această descoperire făcută de oamenii de știință arată că numărul celor infectați cu coronavirus în Germania este de zece ori mai mare faţă de totalul de cazuri înregistrate oficial.

ADVERTISEMENT

”Toate persoanele presupuse a se afla într-o stare bună de sănătate pe care le-am întâlnit pot fi purtătoare ale virusului fără să ştie. Trebuie să fim conştienţi şi să acţionăm în consecinţă”, a spus profesorul Martin Exner, participant la studiu.

Studiul mai indică şi că numărul de infecţii produse în cadrul aceleiaşi familii sunt reduse şi că, în general, rata de infectare pare ”foarte similară la copii, adulţi şi persoane în vârstă şi nu pare să depindă de vârstă sau de sex”.

ADVERTISEMENT

În Germania, majoritatea magazinelor cu mai puțin de 800 de metri pătrați s-au redeschis pe 20 aprilie, iar școlile au reînceput treptat în unele landuri. La fel se întâmplă cu saloanele de înfrumusețare, lăcașurile de cult, muzeele, grădinile zoologice și zonele de joacă.

ADVERTISEMENT