Pizza este unul dintre preparatele de care multe persoane stau departe dacă sunt la dietă sau dacă vor să-și mențină greutatea. Acest produs este cunoscut ca fiind unul bogat în calorii, dar aflați că poate fi și sănătos.
Nutriționista Carmen Brumă are o rețetă proprie de pizza. Este sănătoasă, bogată în vitamine și nu în calorii. De asemenea, nu conține deloc făină și este perfectă pentru cei care vor să piardă din kilograme.
Lista de ingrediente nu este una complicată. Rețeta este foarte ușoară și se prepară rapid. În jumătate de oră totul poate fi gata și o poți lua cu certitudine și la pachet.
Ai nevoie de: un morcov, un ardei, două cepe verzi, două ouă, hummus, salată verde, 50 de grame mozzarela. Mai departe, se taie legumele cubulețe. Se amestecă morcovul, cu ceapa verde, două ouă și se pun într-un blender.
Se va obține o pastă, peste care se va pune mozzarela. Se va întinde totul într-o tavă de copt sau tigaie și se va introduce la cuptor. La final, se va asezona totul cu humus și cu salată verde. Este ideală pentru orice masă a zilei, tocmai datorită ingredientelor sănătoase pe care le are.
Carmen Brumă are 46 de ani și o siluetă de vis. Până să ajună astfel, însă, s-a confruntat cu kilogramele în plus, în perioada adolescenței și atunci când se afla la început de carieră. Vedeta a fost o bună perioadă jurnalist.
De 30 de ani, Carmen Brumă reușește să-și mențină greutatea. Are sub 58 de kilograme, la o înălțime de peste 1, 70 și este foarte determinată să fie așa tot restul vieții. Este de părere că oamenii de obicei se îngrașă din cauză că se alimentează pe fond nervos.
”Foarte important mi se pare faptul că de vreo 30 de ani mă mențin, că asta este o piedică, e o problemă pentru cei care slăbesc. Şi asta este cea mai proastă variantă pe termen lung. Slăbitul și îngrășatul. Yo-Yo Dieting cum se numește, pentru că îţi crește foarte mult grăsimea din interiorul abdomenului.
Tu atunci când dai jos, dai jos și masă musculară, dai jos conținut intestinal, dai apă, dar când te îngrași cu exclusiv grăsime. Şi treptat ajungi să fii din ce în ce mai pufos, ca să înțeleagă toată lumea, adică îți crește foarte mult stratul de grăsime și-ți scad cheltuielile metabolice (…)
Noi mâncăm din motive care nu au legătură cu senzația de foame. Noi mâncăm de plictiseală, mâncăm de poftă, mâncăm de furie, mâncăm de frustrare, mâncăm de bucurie, ”, a explicat nutriționista la Antena 3 CNN.