News

O plajă nouă, de 53 de hectare, în România. A început operațiunea de înnisipare

26.01.2021 | 18:24
O plaja noua de 53 de hectare in Romania  A inceput operatiunea de innisipare
ADVERTISEMENT

Litoralul românesc va avea la începutul acestei veri aproape 53 de hectare de plajă nouă, ca urmare a celei mai mari operațiuni de înnisipare din ultimii 50 de ani. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de marți, 26 ianuarie, printr-un comunicat transmis de Administrația Națională „Apele Române”.

Este vorba despre un amplu proiect, de peste de 800 milioane de euro, care vine atât în sprijinul locuitorilor din zonă, cât și al operatorilor economici din domeniul turismului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu este inclusă și pasarela de promenadă din Mamaia, aceasta va fi protejată și îngrădită temporar până când Ministerul Culturii, care și-a exprimat dorința de a o reabilita cât mai curând posibil, va putea face demersurile necesare.

Mamaia va avea aproape 53 de hectare de plajă nouă

Operațiunile de înnisipare pe plaja din Mamaia sunt în toi. Cel mai mare proiect din ultimii 50 de ani în valoare de peste 800 de milioane de euro este în plină derulare.

ADVERTISEMENT

El este implementat de instituția noastră, prin Apele Romane Dobrogea-Litoral, de-a lungul întregului litoral românesc, de la nord la sud, pe 11 zone, timp de trei ani, adică până în anul 2023.

Așa arată o zi de muncă asiduă. Observați în imaginile de mai jos cu cât se va extinde plaja. La începutul acestei veri, situația în cifre va arăta astfel:

ADVERTISEMENT
  • aproximativ 53 de ha de plajă nouă;
  • pe o lungime de 6.950 de metri de liniari:
  • circa 4,5 de milioane de metri cubi de nisip folosiți la înnisipare

După finalizarea proiectului, locuitorii din zona litoralului românesc vor fi mai protejaţi, iar turiştii se vor putea bucura de o plajă largă şi modernă. Mai mult, proiectul nostru va avea efecte pozitive majore și în domeniul socio-economic, iar operatorii din zona litorală vor putea să își dezvolte activitatea în cele mai bune condiții

ADVERTISEMENT

”, au transmis reprezentanții Administrației Naționale „Apele Române”.