News

O plută de salvare cu însemne militare a fost descoperită în apropiere de Portul Constanța. Ce se afla în interiorul ei. Video

Echipajele de salvatori din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) au descoperit o plută de salvare cu însemne militare, la mică distanță de Portul Constanța.
15.06.2022 | 12:22
O pluta de salvare cu insemne militare a fost descoperita in apropiere de Portul Constanta Ce se afla in interiorul ei Video
O plută de salvare cu însemne militare a fost descoperită în apropiere de Portul Constanța. Sursa foto: ARSVOM
ADVERTISEMENT

Autoritățile maritime române au fost în alertă după o descoperire suspectă în apele teritoriale ale țării.

O plută de salvare cu însemne militare a fost descoperită în apropiere de Portul Constanța

În perioada vizitei președintelui Emmanuel Macron în România, a fost alertă la malul mării. O plută cu însemne militare a fost găsită în larg, la circa 20 de kilometri de Portul Constanța.

ADVERTISEMENT

Această ambarcațiune a fost descoperită de salvatorii din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) în larg, notează G4Media.

Până în acest moment nu este cunoscut cui aparține, de unde provine şi cum a ajuns în acea zonă a țării noastre.

ADVERTISEMENT

În această plută nu se afla nicio persoană. În schimb, în ea se aflau mai multe veste de salvare care aveau un număr de bordaj şi nu numele navei cum ar fi trebuit, susţin reprezentanţii ARSVOM.

Pentru recuperarea plutei și efectuarea de cercetări la fața locului, a fost trimisă nava SAR ”APOLLO” a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

ADVERTISEMENT

Alte incidente raportate în Marea Neagră după începutul războiului din Ucraina

Descoperirea acestei plute de salvare în apropiere de Portul Constanța nu este primul incident raportat în zona teritorială românească a Mării Negre de la debutul războiului ruso-ucrainean.

În primăvară, în apele Mării Negre au fost depistate mai multe mine plutind în derivă. Autoritățile din România și Turcia chiar au recurs la detonări controlate.

ADVERTISEMENT

Cele două state aflate în război, Ucraina și Rusia, s-au acuzat reciproc, în luna martie, că au eliberat mine navale YaM și YarM din era sovietică în derivă în nordul Mării Negre.

Autoritățile din Turcia și România, cele mai afectate de aceste incidente, au spus că, indiferent de originea lor, minele aflate în derivă rămân o amenințare pentru transportul maritim în Marea Neagră.

Reamintim că România a dezamorsat o astfel de mină rătăcită în apele sale. La finele lunii martie, puitorul de mine și plase al Marinei Române, Viceamiral Constantin Bălescu, a detonat intenționat o mină navală plutitoare la 60 de km de Capu Midia.

ADVERTISEMENT
Tags: