News

O polițistă din Buzău și un polițist din Dej s-au împușcat cu arma din dotare. Ambii sunt căsătoriți și au copii

O polițistă din Buzău s-a sinucis luni în propria locuință, în timp ce în aceeași zi, un agent din Dej și-a pus arma la tâmplă și a tras, sub privirile îngrozite ale unui coleg.
31.10.2022 | 12:47
O politista din Buzau si un politist din Dej sau impuscat cu arma din dotare Ambii sunt casatoriti si au copii
O polițistă din Bacău s-a sinucis luni, zi în care un coleg din Dej s-a împușat în cap. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Polițista din Buzău s-a sinucis cu arma din dotare în propria locuință. Avea 36 de ani, era căsătorită și avea doi copii. Tragedia s-a întâmplat în timpul serviciului, astfel că pe lângă ancheta procurorilor va fi desfășurată și o anchetă internă a IPJ Buzău.

Cazuri șocante la Bacău și Dej, cu o polițistă și un polițist în prim-plan

În ceea ce privește tentativa de sinucidere de la Dej (județul Cluj), presa locală a notat că în prim-plan este Ovidiu Onofrei (38 de ani). El s-a împușcat în cap luni dimineață, în jurul orei 8:00.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a întâmplat pe strada Nicolae Titulescu, în clădirea în care lucra. El a fost preluat în stare critică și dus la Spitalul Municipal Dej. Potrivit jurnaliștilor de la ziardecluj.ro, ofiţerul era de serviciu la poarta de acces a Poliţiei Dej.

Acesta ar fi intrat în camera armelor, a luat un pistol și s-a împușcat în cap, sub privirile îngrozite ale unui coleg. Sursa citată a completat că polițistul este căsătorit şi are un copil minor.

ADVERTISEMENT

Înainte de a lucra la Poliția Dej, acesta a activat la mai multe secții rurale. În urmă cu doar câteva luni, Ovidiu Onofrei a fost cercetat disciplinar.

Val de sinucideri în Poliția Română

Cel care a făcut-o a fost chiar fostul comandant, Marton Elek, acuzat de DNA Cluj de abuz în serviciu. Jurnaliștii clujeni au notat că polițistul ar fi fost citat la DNA STS Cluj, din cauza unor pontaje fictive, dar această informație încă nu a fost confirmată.

ADVERTISEMENT

În acest context, amintim că la 19 ianuarie 2022, o poliţistă de 25 de ani s-a sinucis în baia gării din Strehaia, chiar la intrarea în tură. Totodată, chiar în ultima zi a anului trecut, o poliţistă din Braşov s-a sinucis prin împuşcare la numai 29 de ani.

La acea vreme, Inspectoratul General al Poliției Române transmitea că în ultimii ani s-au sinucis 40 de poliţişti. În majoritatea cazurilor a fost sinucidere prin împuşcare (25 din 40).

ADVERTISEMENT

De asemenea, au mai fost raportate încă 12 cazuri de sinucidere prin spânzurare și încă trei prin alte metode.

ADVERTISEMENT